Skip to content
Politică

Noi probleme pentru un baron local

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au solicitat Tribunalului Bucureşti înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului preventiv faţă de Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

Cererea a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti.

Decizia nu este definitivă ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

În cauză, instanţa a dispus avansarea către martorul Richard Turbatu a echivalentului în lei a sumei de 152,75 euro (la data efectuării transportului cu avionul pe ruta Berlin – Bucureşti şi retur), din fondul cheltuielilor judiciare special alocat.

Surse judiciare arată că DNA a cerut arestarea şefului CJ pentru că acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti unde s-a judecat o contestaţie făcută chiar de el. În replică, Nicuşor Constantinescu a arătat judecătorilor că a lipsit motivat şi că nu s-a putut prezenta în faţa Curţii de Apel Bucureşti din motive obiective, conform ziuaconstanta.ro

Cererea de arestare a fost depusă în dosarul în care preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.

În rechizitoriu, DNA arată, printre altele, că „inculpatul Gâmbuţeanu Adrian George, în calitatea sa de director general al RAJDP Constanţa, cu sprijinul lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare efectuării controlului de specialitate programat în anii 2011, 2012 și 2013“.

În cauză, omul de afaceri Marian Turbatu este, potrivit unor surse, denunţătorul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *