Skip to content
Societate

Noi proteste anti-coronavirus: Aplauze în fața Ambasadei Rusiei

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Protestatarii anti-Covid au manifestat, marți, pentru a treia zi la rând, în Piața Victoriei iar apoi au plecat în marș spre sediile PNL și PSD, aceștia oprindu-se și în faţa Ambasadei Rusiei pentru a aplauda.

Marți seară, aproximativ 100 de persoane au scandat lozinci împotriva guvernului şi au afişat pancarte care denunţă carantinarea.

" "
" "

Pentru că protestul a fost unul ilegal, jandarmii au folosit  o portavoce pentru a transmite mesaje celor adunaţi în Piaţa Victoriei.  Protestatarii au fost avertizați că în cazul în care nu vor părăsi Piaţa vor fi amendați individual.

Astfel că, pentru a evita amenda  protestatarii au început să mărșăluiască în jurul zonei.

În timpul mitingului, un protestatar a fost încătușat, iar altul, cu o vestă galbenă, pe modelul protestelor din Franța, a sărit la bătaie după ce a aruncat o sticlă de apă în mașina Jandarmeriei, scrie b1.ro.

Mai mult, doi dintre manifestanţi au fost amendaţi cu 1000 respectiv 1500 de lei pentru că au refuzat să se legitimeze, au transmis jandarmii.

Protestatarii au plecat în marș spre sediile PNL și PSD, însă, în drumul lor, s-au oprit şi au aplaudat în faţa Ambasadei Rusiei.

Proteste împotriva legii carantinării

Reamintim că, sute de persoane protestează față de legea carantinei impusă în contextul pandemiei declanșată de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2, care a generat o adevărată criză economică la nivel mondial. Primul protest a avut loc duminică, în Piața Victoriei din București, continuând și în serile următoare, respectiv luni și marți.

Protestatarii sfidează măsurile impuse de autorități pentru a preveni răspândirea pandemiei de coronavirus, aceștia nepurtând măști de protecție și nepăstrând distanțarea socială.

La mitinguri au participat și persoane publice. Mugur Mihăescu a fost criticat de internauți pentru prezența sa la protestul de duminică.

Eu ma duc in Piata Victoriei sa ajut guvernul. Vorbesc serios. Daca si tu vrei, te astept acolo. Te rog sa ai masca la tine. Si asta am vorbit-o serios!”, a scris actorul care deține afaceri în domeniul HORECA, duminică, pe pagina sa de Facebook.

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *