Skip to content
Societate

Noi provocări în Transnistria. Eugen Tomac: Au fost anunțate focuri de armă în preajma depozitului de muniții de la Cobasna

Inquam Photos / Octav Ganea

”Continuă provocările în Transnistria”, scrie președintele PMP, Eugen Tomac, pe pagina sa de Facebook.

”Noi și noi provocări în regiunea transnistreană. În urmă cu puțin timp, au fost anunțate mai multe focuri de armă în preajma depozitului de muniții de la Cobasna. Informațiile prezentate de presa de dincolo de Nistru controlată de administrația prorusă de la Tiraspol încă nu au fost confirmate oficial, însă situația este din ce mai tensionată”, precizează Tomac.

Așa-zisul minister de Interne al regiunii separatiste moldovene Transnistria susţine că Ucraina a lansat drone şi a tras focuri de armă asupra comunei Cobasna, din regiunea Rîbniţa, potrivit unui comunicat emis miercuri dimineaţa, relatează The Guardian.

”Aseară, mai multe drone au fost văzute pe cer deasupra satului Cobasna, regiunea Rîbniţa. Avioane pe teritoriul Transnistriei au fost lansate din Ucraina”, se precizează în comunicat.

”În dimineaţa zilei de 27 aprilie, la ora locală 8.45, s-au tras focuri de armă din partea ucraineană în direcţia aşezării Cobasna”, se mai arată în comunicat.

Regiunea separatistă autodeclarată se autoproclamă drept Republica Moldova Pridnestroviană. În comunicatul emis de Ministerul de Interne al Transnistriei se specifică că Cobasna deţine unul dintre cele mai mari depozite de muniţii din Europa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *