Skip to content
Europa

Noi recorduri de cazuri COVID-19 în Danemarca, Norvegia şi Islanda

Facebook

Danemarca şi Islanda au anunţat luni noi recorduri de cazuri zilnice de COVID-19, sugerând că valul de contaminări legat de noua variantă Omicron nu a atins încă apogeul în cele două ţări nordice, relatează AFP. Norvegia, la rândul ei, a anunţat că noua variantă a coronavirusului este de acum majoritară în capitala Oslo.

În Danemarca, numărul cazurilor anunţate în 24 de ore a atins un nou maxim de 16.164 de teste pozitive, depăşind pentru prima dată pragul de 15.000 de la începutul pandemiei, potrivit datelor oficiale ale autorităţilor sanitare. Potrivit sursei citate de Agerpres, rata de pozitivitate a testelor a depăşit 12%, pentru prima dată în ţara nordică cu 5,8 milioane de locuitori, care a decis la jumătatea lunii decembrie să închidă viaţa culturală şi să reducă programul barurilor şi al restaurantelor.

Danemarca, una dintre cele mai dotate ţări din lume pentru a secvenţiona variantele coronaviruului, anunţase înainte de Crăciun că varianta Omicron era dominantă în ţară.

Spitalizările continuă să crească, cu 608 pacienţi internaţi cu COVID-19, dar rămân departe de recordul atins în ianuarie anul trecut (964), în principal datorită efectului protector al vaccinurilor, potrivit epidemiologilor. Numărul deceselor creşte, de asemenea, lent (cu 7 în 24 de ore).

În Islanda, care ca şi Danemarca, înainte de valul Omicron, era printre ţările din Europa cu cele mai puţine cazuri de Covid în comparaţie cu populaţia sa, au fost anunţate luni 672 de cazuri în 24 de ore, un record.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *