Skip to content
Politică

Noi reglementări privind votul din Diaspora. Cum se vor elimina cozile de la secțiile de vot?

Diaspora înregistrează o primă victorie în privința votului. Astfel, printr-o decizie luată de AEP, cozile interminabile de la alegerile prezidențiale ar putea fi istorie.

Potrivit unei decizii a AEP, registrul Electoral va fi extins şi pentru românii din diaspora. Aceste modificări vor permite românilor din străinătate să voteze cât mai aproape de locul în care îşi au domiciliul sau reşedinţa, fără să mai stea la cozi, relatează Antena 3.

Extinderea Registrului Electoral pentru românii din diaspora face parte dintr-un contract-cadru multianual, care se întinde pe patru ani şi care prevede, de asemenea, mentenanţa şi modernizarea Registrului Electoral, valoarea estimativă a proiectului publicat, miercuri, de AEP în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice fiind de 8,4 milioane de euro, cu TVA inclusă.

Ca urmare a extinderii Registrului Electoral şi pentru diaspora, românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate vor putea să înainteze către AEP cereri, urmând ca aceştia să poată vota la secţiile care se vor înfiinţa, în apropierea adresei pe care au comunicat-o AEP.

Cei care aleg, însă, să nu dea date despre locul în care doresc şă-şi exercite dreptul de vot, vor vota în continuare pe listele suplimentare, la misiunile diplomatice ale României din străinătate.

Sursa foto: dcnews.ro

1 comentariu la “Noi reglementări privind votul din Diaspora. Cum se vor elimina cozile de la secțiile de vot?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *