Skip to content
Sport

Noi reguli legate de fumat. Ce țigări vor fi interzise

Noi reguli legate de fumat. Ce țigări vor fi interzise.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a decis, miercuri, ca noile reguli de combatere a fumatului stabilite de UE sunt conforme si le-a validat.

In aceste conditii, potrivit directivei europene, se poate spune oficial ca in 2020 vor fi interzise tigarile mentolate, iar din 20 mai 2016 vor fi scoase de pe piata unele tipuri, arata Reuters.

Instanta a precizat si ca directiva UE permite statelor membre sa mentina sau chiar sa introduca noi cerinte in ceea ce priveste ambalajul produselor din tutun.

Si in privinta normelor despre tigarile electronice instanta a decis ca sunt legitime. Noile reguli impun fabricantilor sa se asigure ca tigarile electronice nu depasesc nivelul maxim admis de nicotina (20 mg de nicotina pentru fiecare mililitru de lichid), sa raporteze statelor membe UE ingredientele din produsele noi si sa prezinte un raport anual cu privire la vanzari.

Curtea de Justitie a luat decizia de miercuri respingand unele plangeri primite din Polonia si din partea unor multinationale din domeniul tutunului, printre care Philip Morris International si British American Tobacco (BAT).

Polonia a facut plangerea in conditile in care tigarile mentolate sunt mult mai populare aici fata de alte tari europene, potrivit ziare.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *