Noi reguli pentru angajarea și șederea muncitorilor străini

Muncitori
Sursa foto; George Calin / Inquam Photos

Autoritățile au modificat legislația privind angajarea și acordarea vizelor pentru muncitorii străini, astfel încât să existe mai puține riscuri pentru angajatori, a informat Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă din România.

În contextul noului proiect de Ordonanță de Urgență elaborat de Guvernul României, care modifică legislația în vigoare referitoare de condițiile de angajare a muncitorilor străini, Patronatul Importatorilor de Forță de Muncă declară oportune aceste schimbări menite să acorde o stabilitate suplimentară angajatorilor, în ciuda amenzilor considerabile anunțate.

,,Patronatul susține și încurajează obligativitatea de a încheia un contract de muncă în maxim 15 zile de la sosirea în țară a muncitorilor străini, întrucât scopul intrării lor în România este acela de a lucra efectiv, cu toate formele legale aferente. Prin urmare, dacă acest lucru nu se întâmplă într-un timp scurt, înseamnă că scopul venirii lor în România este altul decât angajarea în muncă”, declară Corina Constantin, vicepreședintele Patronatului Importatorilor de Forță de Muncă din România.

Modificarea perioadei actuale de maximum 90 de zile, acordate de către autorități angajatorilor pentru înregistrarea contractului de muncă semnat cu muncitori străini, la 15 zile, atrage după sine și o serie de penalități, traduse în amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei pentru angajatori.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: