Skip to content
Sănătate Sport

Noi remedii pentru distrofia musculară

Dr. Alin Popescu

Distrofia musculară reprezintă una dintre cele mai frecvente boli congenitale, afectând unul din 3500 de bărbați canadieni. Aceasta este cauzată de mutații în gena „dystrophin”, care are ca rezultat degenerarea musculară progresivă. În prezent nu există tratamente eficiente pentru a trata această afecțiune, dar a apărut un studiu care poate schimba acestă situaţie, anunţă mereusanatosi.ro

Distrofia musculară (DM) este un grup de afecțiuni rare ereditare, caracterizate prin deteriorarea progresivă a mușchilor corpului, manifestându-se prin slăbiciune musculară și invaliditate. Pe măsură ce boala evoluează, fibrele musculare necrozate sunt înlocuite de țesut conjunctiv și adipos. În unele forme de distrofie musculară, sunt afectați miocardul și alți mușchi, precum și alte organe. Cele mai frecvente forme sunt distrofia musculară Duchenne (DMD) și distrofia musculară Becker (DMB), care afectează exclusiv subiecții de sex masculin. Ele sunt cauzate de deficiența genetică a unei proteine numite distrofină.

Dr. Fabio Rossi și dr. Michael Underhill de la Universitatea din British Columbia (UBC) au demarat un studiu pentru a descoperi, a testa și a dezvolta anticorpi terapeutici pentru tratamentul fibrozei asociate distrofiei musculare.  Acești au descoperit că un factor care contribuie în mod semnificativ la progresia acestei afecțiuni…. .

Citește mai mult AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *