Skip to content
Societate

Noi restricții anti-COVID-19 au intrat în vigoare în Ungaria

b1.ro
" "

Noi restricții intră în vigoare, începând de luni, în Ungaria, în condițiile în care auutoritățile din țara vecină încearcă să facă față celui de-al treilea val al pandemiei de coronavirus, despre care se consideră că se manifestă deja.

Astfel, școlile, grădinițele și magazinele neesențiale se închid, purtarea măștii de protecție este obligatorie pe tot teritoriul țării, iar interdicția de circulație între orele 20.00 și 5.00 este menținută, informează hungarytoday.hu, potrivit B1.ro.

" "
" "

Pentru cel puțin o lună de acum înainte, elevii din clasele primare vor face doar ore online. Asta în condițiile în care cei din ciclul secundar și din învățământul universitar fac ore online încă din luna noiembrie a anului trecut. Magazinele neesențiale se închid. Vor continua să funcționeze însă cele cu produse de strictă necesitate, cum sunt supermarketurile, farmaciile și benzinăriile.

În același timp, oficialii guvernamentali a făcut apel la angajatori să ia măsuri astfel încât angajații lor să poată lucra de acasă cât mai mult posibil. Sportivilor licențiați li se va permite să se antreneze. De asemenea, parcurile și pădurile vor rămâne deschise și vor fi permise activitățile sportiveă în aer liber, cu condiția ca oamenii să poată menține distanța de siguranță.

Cu peste un milion de cetățeni care au fost vaccinați până acum împotriva noului coronavirus, Ungaria este prima țară din Uniunea Europeană care a început să imunizeze populația cu vaccinul anti-COVID Sputnik V produs în Rusia. Pe lângă serul rusesc, cetățenii ungari au la dispoziție și au la dispoziție și vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca și Sinopharm.

De la începutul pandemiei de coronavirus și până în acest moment, în Ungaria au fost confirmate aproape 470.000 de cazuri de infectare, numprul deceselor în rândul pacienților cu COVID-19 apropiindu-se de 16.000.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *