Skip to content
Societate

Noi restricții pe litoral de la 1 august: Distanțarea socială devine obligatorie și la plajă

Inquam Photos / George Călin

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSSU) a anunțat faptul că în zona plajelor de la malul mării distanţa mai mică de 2 metri este permisă doar pentru persoanele care fac parte din aceeași familie: soți, copii, părinți, bunici, unchi, precum și altfel de rude.

CNSSU a aprobat Hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare.

Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiștilor, următoarele propuneri:

Instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane: persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 00-06.00.

Pentru plaje, distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, frați, copii, bunici).

Pentru a fi aplicate, propunerile transmise prin Hotărârea CNSU urmează să fie supuse aprobării Guvernului României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *