Skip to content
Politică

Noi tensiuni în coaliție pe relaxarea măsurilor: „Nu știu cât mai poate ține Cîțu în frâu revolta. Ne temem că ar putea să ia amploare”

Florin Citu Inquam Photos / Octav Ganea

Noi tensiuni în coaliția de guvernare pe relaxarea noilor măsuri anti-covid. Surse liberale au declarat pentru PS News că liberalii și cei de la USRPLUS nu reușesc să ajungă la un acord în privința datei care ar trebui să schimbe restricțiile pentru restaurante, baruri și cafenele, dar și teatre și cinematografe. Liberalii și-ar dori ca modificarea regulilor să intre în vigoare cât mai rapid, în timp ce USR, prin ministrul Sănătății, își dorește mai multă precauție și păstrarea restricțiilor actuale, au precizat surse politice pentru PS News.

„Există mari presiuni din partea primarilor și a industriei HORECA pe relaxarea măsurilor existente, însă este foarte greu să ajungem la o înțelegere cu cei de la USRPLUS. Vlad Voiculescu se opune vehement oricărei relaxări. Aș spune că intenția lui este să îngroape definitiv Horeca, astfel nu înțeleg. Noi avem mari probleme cu primarii, nu știu cât mai poate ține Florin Cîțu în frâu revolta din teritoriu. Trebuie să fim sinceri, ne temem și de faptul că revoltele din stradă ar putea să ia amploare ”, au declarat surse politice pentru PS News.

Amintim că luni seara a fost o nouă zi de proteste. Mii de oameni au ieșit pe străzi în Bucureşti şi marile orașe din țară, iar la manifestația organizată de partidul AUR în Capitală, un bărbat a fost ridicat de jandarmi. Protestatarilor anti-mască li s-au alăturat sindicaliștii de la metrou, veniți să protesteze împotriva conducerii Metrorex. În țară au avut loc manifestații similare, unele dintre ele tensionate. La Drobeta-Turnu Severin, jandarmii au fost înconjurați de manifestanți furioși, iar la Brăila au fost ciocniri între manifestanți și forțele de ordine.

Protestul din Bucureşti faţă de restricţiile impuse de autorităţi s-a încheiat după miezul nopţii cu o bătaie între tinerii care aruncau cu pietre şi jandarmi.

În urma altercaţiei care a avut loc în zona Pieţei Unirii un jandarm a fost rănit. Grupul de tineri care aruncau cu pietre a fost dispersat de jandarmi, care au intervenit cu gaze lacrimogene. Aproximativ 4.000 de oameni au participat luni seara în Bucureşti la protestul faţă de restricţiile impuse de autorităţi pentru limitarea răspândirii COVID-19. Grupul de protestatari au mărşăluit pe trraseul de la Universitate spre Piaţa Victoriei şi înapoi. Printre ei s-a aflat şi liderul AUR, George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă. Protestatarii au aruncat cu petarde şi fumigene şi au dat foc la măştile de protecţie.

DETALII AICI: Violenţe în centrul Bucureştiului la protestele anti-restricţii. Demonstraţii și în marile oraşe ale ţării

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *