Skip to content
Politică

UPDATE Noi tensiuni pentru primarul Craiovei, Olguța Vasilescu

UPDATE 15:07

La intrarea în sediul tribunalului, Lia Olguța Vasilescu a declarat că se aștepta la represalii din partea procurorilor, subliniind că acest caz nu este un proces de apărare a unui denunțător, ci un proces despre „libertatea de exprimare”.

„Ne așteptam la represalii. Acest proces nu este despre apărarea Olguței Vasilescu, nici despre pretinsa apărare a unui denunțător, ci despre libertatea de exprimare, drept constituțional câștigat în revoluția din decembrie. Pe toată durata urmăririi, am înțeles să nu vorbesc despre dosar, nu am făcut publice date sau numele denunțătorilor, în schimb și eu și dumneavoastră ne-am confruntat cu un val de informații pe surse judiciare, fie prin comunicatele de presă. Populația Craiovei are dreptul să cunoască despre acest dosar și azi ne vom bate pentru acest drept față de acuzațiile ce se aduc. Rechizitoriul meu a apărut în public pe 19 iunie, iar eu ca inculpat l-am primit doar pe 27 iunie. Nu am absolut nicio legătură cu acea persoană din dosar. Nu am luat legătura cu absolut nimeni din dosar”, a spus Lia Olguța Vasilescu.

Avocatul Alexandru Chiciu a adăugat că derapajul denunțătorilor în spațiul public, din ultima vreme, „este inacceptabil„.

————————————————————–

Zi cu emoții pentru primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu.

Astăzi, Tribunalul Bucureşti va discuta solicitarea procurorilor DNA de luare a măsurii controlului judiciar faţă de Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei, pe motiv că aceasta a încercat discreditarea unui martor denunţător din dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru infracţiuni de corupţie, informează Antena3.ro

Denunţătorul se numeşte Petru Becheru şi este preşedintele unei Asociaţii de proprietari din municipiul Craiova.

Procurorii DNA cer judecătorilor stabilirea unor măsuri şi obligaţii prevăzute de Codul procedură penală, între care şi aceea de a nu se apropia de persoane anume desemnate de organul judiciar şi de a nu comunica cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale.

Mai mult, printre motivele invocate de procurori în cererea adresată Tribunalului Bucureşti se numără şi acela că, în intervalul de timp care a urmat înregistrării cauzei pe rolul instanţei, Lia Olguţa Vasilescu a postat selectiv pe pagina sa de Facebook acte din dosarul de urmărire penală, după care i-a invitat pe simpatizanţii săi să facă aprecieri asupra probelor, ceea ce a generat ample reacţii în presă.

În concret, inculpata a încercat discreditarea martorului denunţător, publicând o fotografie a acestuia şi formulând comentarii în legătură cu credibilitatea afirmaţiilor acestuia. Ca urmare, martorul a fost jignit sau ameninţat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a inculpatei Vasilescu Lia Olguţa. În aparenţă, aceasta a intervenit în discuţii cerând decenţă, dar tot inculpata i-a incitat pe cei care comentau„, susţine DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *