Skip to content
Politică

Noi tensiuni și contradicții în ACL pe tema prezidențiabilului ofițer- acoperit

După ce ACL a solicitat o comisie de anchetă parlamentară privind declarațiile lui Traian Băsescu, conform cărora ar exista un ofițer sub acoperire în rândul prezidențiabililor, președintele comisiei parlamentare de control al SRI, democrat-liberalul Cezar Preda, consideră că nu are rost un astfel de demers.

Preda a declarat, la RTV, că nu vede rostul înfiinţării unei comisii de anchetă pentru identificarea ofiţerului sub acoperire ce s-ar afla printre candidaţii la preşedinţia România.

Liderul PDL susţine că liderii de grup ai ACL s-au grăbit să ia în serios „o fumigenă” a preşedintelui Traian Băsescu, menită să deturneze atenţia de la problemele Elenei Udrea în campania electorală.

Nu sunt adeptul unei noi comisii de anchetă. A fost decizia Alianţei, am văzut că liderii de grup, pe grăbite, au anunţat o comisie. Nu ştiu ce-or să facă, aş vrea să-i întreb şi eu. E un concurs acum care să arate cât de util şi cât de activ e. Ce să facem cu comisia asta?”, a explicat șeful comisiei parlamentare de control al SRI.

”Traian Băsescu a aruncat una în stilul domniei sale. Putea să spună altceva. După părerea mea, a acoperit ceva, nu a descoperit. Precis se dezbătea altceva, mi se pare cum era ieşitul la pensie al procurorilor de la ‘Gala Bute’ şi atunci trebuia rapid altă temă„, a mai adăugat deputatul PDL.

Acesta a precizat că dacă este vorba de un fost ofiţer al Securităţii, atunci totul se află deja în arhiva CNSAS. „Ce este activ nu o să ştie nimeni timp de 49 de ani. Din punctul meu de vedere este o fumigenă. Nu văd ce candidat ar putea să fie, iar 99% dintre români nu ştiu deosebirea între un ofiţer acoperit şi un ciripitor din acesta ce mai toarnă ceva sau pe cineva. Este o diferenţă de la cer la pământ”, a mai spus şeful comisiei de control al SRI.

Traian Băsescu ar putea fi chemat la audieri în Parlament, în perioada imediat următoare, după ce PNL și PDL au depus, marţi, cererea privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă, solicitând în același timp ca şeful statului să vină la comisie pentru a explica declaraţia privind existenţa unui fost ofiţer acoperit între prezidenţiabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *