Skip to content
Opinii & Analize

Nori negri de furtună au răvășit haremul politic al lui Liviu Dragnea

psnews

Nimeni nu-l poate bănui pe Liviu Dragnea că a promovat femei cu ghiotura de dragul corectitudinii politice sau al standardelor europene. În structura actualului lider PSD nu există urmă de europenism și nici de respect față de colege, altfel nu ar fi făcut-o de râs pe Viorica Dăncilă obligând-o să accepte funcția de premier. Și nici nu ar scoate la înaintare femeile din PSD ori de câte ori pune câte o măgărie la cale.

Socoteala lui Dragnea a fost una simplă: mai bine și mai ieftin iese dacă momește câteva femei cu funcții la care în mod normal au interzis în România în loc să negocieze mult și scump cu masculii pesediști unși cu toate alifiile.

Iar dacă duducile cu pricina mai sunt și restante la capitolul profesionalism și carieră proprie, cu atât mai bine, nu va exista în veci pericolul de a mișca în front.

Judecata de țăran șmecher, produs pe cale naturală și nu în eprubetă (Dragnea a spus-o, nu eu) a fost bună și ea ar fi funcționat perfect și acum dacă liderul PSD nu ar fi sărit calul la mitingul din 10 august. Când este clar pentru toată lumea că, ascuns după fusta blondei ministre Carmen Dan, Dragnea a asmuțit jandarmii asupra protestatarilor. Asta și sub privirea încețoșată de capcanele limbii române a premieriței Viorica Dăncilă. Altă blondă.

Docilă cum e și obișnuită să-și lase șeful să gândească pentru ea, Carmenuța nu a zis nu, cu gândul că știe el Liviu ce face. Și Liviu a făcut: când s-a îngroșat gluma cu ancheta Parchetului General, a decis să sacrifice Speranța. Din păcate pentru el, Speranța nu era însă a lui, ci a Gabrielei Firea. Blondă și ea, dar vopsită. În plus, Firea nu își are rădăcinile în Teleorman, are în dotare un soț bine bazat în PSD (Florentin Pandele) iar pe deasupra mai este și primarul Capitalei, deci politicianul ales cu cele mai multe voturi după președintele țării.

Atribute la care Dragnea ar fi trebuit să mediteze serios înainte de a decide să o scape pe Carmenuța lui sacrificând-o pe Speranța ambițioasei și aprigei sale colege Gabriela Firea, dar nu a făcut-o.

Rezultatul se vede azi cu ochiul liber: în ”haremul” șefului PSD s-a stârnit un adevărat vârtej blond după ce perechea Firea-Speranța a refuzat să se lase coafată de duetul Dan-Dancilă.

Practic, Dragnea și-a destabilizat singur plutonul de amazoane și urmează să constate că era mai bine să se chinuie să cadă la pace cu bărbații, nu să riște să fie pins la mijloc într-o păruială muierească.

Una de care orice bărbat normal la cap și dornic să n-aibă probleme se ferește de obicei ca dracu’ de tămâie. Deși este veche cât veacul, această învățătură nu a trecut însă și de ulucile bărbaților adevărați din Teleorman, motiv pentru care Liviu Dragnea s-a încurcat în fustele doamnelor Carmen Dan și Gabriela Firea, înainte chiar ca cele două chivuțe pesediste să și le ridice în cap.

La drept vorbind, Firea are oleacă de dreptate atunci când vrea să-i refacă permanentul lui Carmen Dan. Cum însă nici treimea Firea-Pandele-Cliceru e ușă de biserică, Dragnea privește prostit cum Firea a rupt sfânta omertă și dă fără jenă din casă pentru simplul motiv că nu suportă aerele de lady de Teleorman pe care și le dă Carmen Dan.

Odată izbucnită public, cearta chivuțelor pesediste trebuie să și se termine cumva. Cum anume și mai ales cu ce daune, cel mai curios să afle este fără doar și poate Liviu Dragnea. Și asta pentru că până și el a aflat, din puținele sale lecturi, că este istoric demonstrat cam ce dezastre poate produce o femeie atunci când își bagă coada în fierturile altora. Acum, se va vedea și la ce proporții se poate ajunge atunci când în ciorba unui bărbat se aruncă deodată două femei. Ba chiar vreo patru …

 

 

1 comentariu la “Nori negri de furtună au răvășit haremul politic al lui Liviu Dragnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *