Skip to content
Politică

Nori negri pe cerul PSD-ALDE. O temă nevralgică riscă să zdruncine coaliția EXCLUSIV SURSE

cotidianul.ro
" "

Se anunță nori negri la orizontul coaliției de guvernare PSD-ALDE. PSnews.ro a aflat detalii incendiare legate de relația pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, o mai are cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit unor surse din apropierea liderului ALDE se pare că relația dintre Tăriceanu și Dragnea este din ce în ce mai rece, în ciuda faptului că însuși șeful PSD i-a lansat fostului șef e Guvern o invitație către drumul spre Cotroceni.

" "
" "

Concret: declarația președintelui PSD, Liviu Dragnea de marți, potrivit căruia va fi organizat un referendum la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie pentru modificarea Constituției României pentru redefinirea familiei, nu a picat prea bine șefului Senatului.

„La începutul lunii septembrie, sigur o să discutăm în coaliție, o să discut și cu colegii mei din Senat și în partid, dar eu cred că în prima săptămână a lunii septembrie trebuie să fie votul în Senat pentru declanșarea referendumului în sensul dorit de acei 3 milioane de cetățeni care au semnat acea inițiativă. Referendumul poate fi organizat la sfârșitul lunii septembrie, pe 30, ultima duminică din septembrie, sau prima duminică din octombrie. Vom avea o discuție și cu Guvernul, pentru că oricum se va organiza referendumul, deci trebuie să prindem în buget banii pentru organizare”, a declarat Liviu Dragnea în urmă cu două zile.

Astfel, sursele noastre susțin că ieșirea liderului social-democraților a căzut ca un trăsnet pentru Tăriceanu, care s-a arătat deranjat de faptul că partenerul său de coaliție nu l-a consultat în această privință.

Totodată, Tăriceanu și-ar fi exprimat îngrijorarea cu privire la îndărătnicia șefului PSD de a organiza un referendum pentru redefinirea familiei în această toamnă, adăugând că liderul Camerei Deputaților ar trebui să se axeze pe problemele prioritare ale agendei publice și mai apoi la organizarea unui referendum.

De altfel, amintim că PSnews.ro a scris în urmă cu o săptămână și despre faptul că Tăriceanu reclamă la diverse evenimente și întâlniri, relația tot mai rece cu liderul PSD, despre care susține că încearcă să conducă în mod autoritar coaliția de guvernare.

DETALII AICI: Dezvăluiri de culise: MOTIVUL întâlnirii Dragnea – Tăriceanu EXCLUSIV SURSE

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *