Skip to content
Politică

Nori negri pe cerul PSD-ALDE: punctul nevralgic care riscă să zdruncine coaliția

INQUAM_Photos_George_Calin

Psnews.ro vă prezintă, în rândurile ce urmează, cele mai recente informații din interiorul coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Adoptarea OUG 7, prin care au fost modificate legile justiției, se pare că a produs rumoare în coaliția PSD-ALDE. Presiunile la care este supus ministrul Justiției Tudorel Toader l-au făcut pe șeful ALDE să intervină.

Concret: potrivit surselor noastre, relația dintre Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea este una extrem de rece în ultima perioadă. Liderul ALDE a avut o discuție aprinsă cu Liviu Dragnea nu mai devreme de luni dimineață, acuzându-l pe acesta că încearcă să dezechilibreze întreagul sistem judiciar și pune presiune pe ministrul Justiției, Tudorel Toader să își asume revolta magistraților din întreaga țară.

De altfel, sursele noastre susțin că liderul ALDE a început să se distanțeze de șeful PSD încă de la momentul în care Tăriceanu a anunțat că își dorește să fie candidat la prezidențiale, fapt care a ”l-a deranjat” pe partenerul său de coaliție, Liviu Dragnea.

Sursele noastre ne-au mai dezvăluit că social-democrații resping categoric varianta ca partidul să nu aibă un candidat propriu care să intre în lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Contre între PSD-iști și Tudorel Toader

Deputatul PSD Florin Iordache l-a criticat marți dimineață pe Tudorel Toader pentru că nu a convocat consultări cu magistrații înainte de adoptarea OUG 7, prin care au fost modificate legile justiției.

Ca o greșeală o văd eu, cred că trebuiau consultări mai ample și mai transparente înainte de adoptare, dar aici este problema la Ministerul Justiției”, a declarat, anterior, Florin Iordache, pentru RFI

În replică, ministrul Justiției a susținut că PSD poate iniția proceduri de modifiare a ordonanței dacă există critici.

Orice lege poate fi modificată, nicio lege nu e lăsată de la Dumnezeu. Doamna prim-ministru v-a răspuns ieri, de comun acord am convenit cu cei care au participat asupra anumitor modificări pe care le vom respecta. (..) Nu am văzut criticile din PSD, dar dacă sunt și din PSD, partid majoritar, nu au decât să inițieze proceduri de modificare, ca să te duci la TV e frumos, dai bine pe ecran, dacă te raliezi celor nemulțumiți dai și mai bine, dar există proceduri legislative. Eu sunt surprins că nimeni n-a reacționat împotriva OUG de transpunere a regulamentului de selecție a procurorului european, că acolo se spunea că un judecător poate să ajungă procuror”, a spus Tudorel Toader.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *