Skip to content
Politică

Norica Nicolai (ALDE) NU crede în motivul invocat de UDMR: Nu are legătură cu realitatea. Coaliția este stabilă!

psnews.ro

UDMR nu va susţine, începând de joi, nicio iniţiativă sau măsură a Guvernului, iar până la soluţionarea situaţiei cimitirului din Valea Uzului, protocolul de colaborare între UDMR şi coaliţia PSD-ALDE rămâne fără obiect, anunţă Uniunea.

Potrivit unui comunicat al UDMR transmis, joi, Guvernul nu a întreprins măsurile necesare pentru a preveni agravarea situaţiei, deşi acest lucru este datoria autorităţilor şi a coaliţiei PSD-ALDE.

 DETALII AICI: Lovitură usturătoare pentru PSD-ALDE înainte de europarlamentare: UDMR rupe PROTOCOLUL de colaborare. Poziție OFICIALĂ

Psnews.ro vă prezintă, în exclusivitate, și o primă reacție din ALDE, de după anunțul UDMR. Astfel, contactată de PSnews.ro, europarlamentarul ALDE Norica Nicolai ne-a declarat că nu crede în motivul invocat de UDMR.

„Ca să înțelegem motivația acestei decizii cred că trebuie să facem recurs la un pic de istorie și voi preciza că acest cimitir datează din 1926. A fost o groapă comună în care au fost înhumați militari români, germani, ruși, sârbi. În 1994, crucile din acest mormânt au fost vandalizate și aruncate la o groapă de gunoi. Apoi, Guvernul Boc, prin Hotărârea Guvernului nr. 299 din 31 martie 2010 dă o suprafață de teren în administrare comunității maghiare.

Aceste teren pe care se află cimitirul din 1996 este intabulat în cartea funciară a Municipiului Dărmănești. Asociația Cultul Eroilor a cerut reabilitarea acestui cimitir internațional, solicitare aprobată de Ministerul Apărării Naționale, și a primit fonduri pentru reabilitarea lui de la Ministerul Culturii. În acest context, ar fi urmat ca în această lună să se facă un eveniment de comemorare. Evenimentele au luat, însă, o turnură neplăcută, persoane necunoscute au profanat aceste cruci, fapt pentru care s-a declanșat o cercetare.

Motivul invocat de UDMR este unul care nu are legătură cu realitatea. Subiectul este mai vechi și pe 17 mai ar fi trebuit să aibă loc acest eveniment. Cred că este o încercare de a trezi o emoție comunității maghiare pentru a o mobiliza pentru votul de duminică. Cred că, dincolo de acest comunicat de presă, în opinia mea, va trebui să discutăm, evident după aceste alegeri. Într-o perioadă electorală lucrurile nu pot fi gândite atât de limpede. Oricum, coaliția este o coaliție stabilă. Regret că un fapt istoric se instrumentalizează politic”, a declarat Norica Nicolai.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *