Skip to content
Politică

Norica Nicolai arată implicațiile deciziei CCR: Suntem în fața unui fenomen periculos!

expresmagazin.ro

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat marți, la RFI, că decizia Curţii Constituţionale privind existenţa unui conflict juridic între DNA şi Guvern privind OUG 13 dovedeşte că suntem “în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj”.

Deputatul european spune că decizia de luni a CCR “este prima din aceşti ani care consacră foarte clar separarea puterilor în stat ca principiu, constatând că o parte, o componentă de fapt a puterii judecătoreşti, pentru că procurorul nu este putere judecătorească, este un auxiliar, încalcă acest principiu, imixtionându-se în activitatea puterii executive şi implicit a celei legislative. Este o soluţie corectă din punct de vedere constituţional”.

În acest sens, Norica Nicolai cere o demisie de onoare ca o soluție în momentul în care cineva depășește atribuțiile funcției:

“Eu zic că de ieri, anumite autorităţi trebuie să înceapă să-şi facă puţin curat în curte. Faptul că procurorii şi de fapt nu Parchetul General au trecut peste atribuţiile pe care le au conform Constituţiei dovedeşte că suntem în faţa unui fenomen periculos, a unui fenomen de derapaj. Asta reclamă dincolo de o demisie de onoare, pentru că asta ar fi soluţia în momentul în care-ţi depăşeşti atribuţiile din diverse raţiuni, interesant ar fi să ştim care sunt raţiunile, este DNA-ul un actor politic sau nu, e nevoie de un răspuns la această chestiune, trebuie să începem să lucrăm puţin la consolidarea instituţiilor democratice”, a spus Norica Nicolai, la RFI.

Mai exact, europarlamentarul menționează că s-a referit la demisia procurorului-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi: “A celor care au acceptat să facă acest lucru, mă refer la doamna Kovesi”.

LOGO_ALDE_ nou Norica

1 comentariu la “Norica Nicolai arată implicațiile deciziei CCR: Suntem în fața unui fenomen periculos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *