Skip to content
Politică

Norica Nicolai arată o sursă nebănuită de bani pentru România: Potențial uriaș!

rfi.ro

Astăzi a avut loc conferința „Beneficiile asupra mediului și impactul economic al pescuitului recreativ”, organizată de europarlamentarul Norica Nicolai, la Senatul României.

La eveniment au participat reprezentați ai Alianței Europene a Pescarilor (EAA) și ai Asociației Europene a Industriei de Echipamente pentru Pescuit (EFTTA).

Aria subiectelor abordate a fost una largă,  fiind trecute în revistă de la probleme de ecologie, conflictul hidroenergie – protecția peștilor migratori, sustenabilitatea pescuitului sportiv și până la implicațiile economice generale sau potențialul de dezvoltare rurală a zonelor în care acest hobby poate fi practicat.

„Cred că în România ne confruntăm cu o serie de problematici care unele sunt specifice nouă, altele comune și altor țări din Europa: exploatarea necrontrolată a resurselor, poluarea, chiar braconajul și un fond piscicol care se degradează. Pescuitul recreativ în apă dulce, și nu numai, aduce Uniunii Europene prin activitățile conexe circa 13 miliarde de euro anual. România are un potențial uriaș în acest sector economic”, a declarat Norica Nicolai la deschderea evenimentului.

Nicolae Dimulescu, președintele ANPA a prezentat modalitățile prin care se poate realiza sustenabilitatea pescuitului recreativ în România: „legslative, care să instituie o administrare durabilă a resurselor; organizatorice – acvatice vii; educative – privind etica pescuitului și respectul față de mediu”.

„Trebuie să ne bazăm pe asociațiile de pescari, cu extertiză, dar și să încurajăm startup-urile, noile organizații care dovedesc că sunt credibile și că pot, doresc și au capacitatea și  să-și asume responsabilitatea gestionării unui fond piscicol”, a mai spus acesta.

Participanții au avut ocazia să intre în dezbatere cu reprezențanți ai  Alianței Europene a Pescarilor (EAA), un ONG ce are ca scop reprezentarea intereselor reprezentarea intereselor a 18 asociații naționale de pescari recrativi și ai Asociației Europene a Industriei de Echipamente pentru Pescuit (EFTTA) ce reprezintă, la nivelul UE interesele a 60 de companii atât din state membre, cât și din afară.  Cele două luptă la nivel european pentru sustenabilitatea unui sector economic cu o cifră de afaceri de peste 20 milioane de euro anual la nivelul întregii uniuni.

 

ALDE NORICA  psnews.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *