Skip to content
" "
Politică

Norica Nicolai arată un domeniu important, dar neglijat în România

psnews.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) arată un domeniu important, dar, din păcate, neglijat în România.

Este vorba despre pescuit, sector economic de care Norica Nicolai se ocupă, în calitate de membru al Comisiei de Pescuit din legislativul european.

" "

Concret, într-o postare de joi de pe Facebook, Nicolai își face bilanțul celor doi ani petrecuți în comisie de când și-a recâștigat mandatul de europarlamentar.

Redăm mai jos realizările enumerate de către vicepreședintele ALDE european:

„În timpul cunoscutei decizii a PNL de a trece peste noapte la PPE, am fost ”pedepsită” pentru delictul de opinie care era rămânerea mea în ALDE și deci respectarea principiilor mele liberale, atribuindu-mi-se ca activitate principală în Parlamentul European Comisia de Pescuit. Și cum am fost mereu de părere că nici o muncă nu e înjositoare, am început să descopăr și să lucrez pe un domeniu nou pentru mine. Imediat am fost contactată de reprezentanți ai asociațiilor de pescari români, de persoane care desfășoară proiecte cu fonduri europene în acvacultură, de pescarii din zona Deltei Dunării, iar problemele pe care mi le-au ridicat mi-au arătat că preocuparea în România pentru acest domeniu nu este suficientă și că cei mai mulți dintre reprezentanții României de la Bruxelles i-au uitat pe acești oameni. Ceea ce se spera a fi o piedică în cariera mea politică a devenit o oportunitate de a face ceva pentru comunitățile uitate ale României.

Seria de conferințe pe care le-am organizat în ultimii ani în România cu sprijinul grupului ALDE a continuat în această săptămână la Bruxelles. I-am invitat pe o parte dintre cei implicați în politicile din pescuit, pescari, primari, președinți de asociații pescărești, la o serie de întrevederi cu cei care creează la Bruxelles politicile de pescuit.

Reprezentanții Comisiei Europene de la DG MARE, DG ENVI și DG REGIO și-au explicat viziunile lor cu privire la sustenabilitatea regiunilor pescărești, decolmatarea și îngrijirea apelor din România, implicarea tuturor țărilor prin care trece Dunărea în proiecte de reducere a poluării din Delta Dunării. Locuitorii județului Tulcea au transmis reprezentanților Comisiei Europene greutățile cu care se confruntă ”pe teren” și au semnalat unde sunt blocajele în ceea ce privește atragerea de fonduri europene.

Toate aceste întâlniri, care s-au încheiat azi cu o întrevedere de lucru cu comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, au creat punți de legătură și contacte directe între decidenții politici și cei afectați de legislația europeană. În același timp, am reușit să punem la punct mai multe planuri de acțiune pentru o serie de proiecte viitoare, care se vor derula în Delta Dunării și care sper să se vadă concret nu doar prin îmbunătățirea condițiilor din această regiune prețioasă a României, ci și prin ameliorarea condițiilor de viață a celor ce locuiesc într-o zonă extrem de izolată a țării noastre”.

ALDE NORICA psnews.ro

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *