Skip to content
Politică

Norica Nicolai are planuri mari în noua funcție din ALDE. Săgeți către D. Constantin EXCLUSIV

psnews.ro

Europarlamentarul Norica Nicolai spune că are planuri mari în noua funcție din Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE) și lansează săgeți către fostul co-președinte al partidului Daniel Constantin.

Vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a expus planurile ca președinte al Consiliului Național al ALDE România (funcție în care Nicolai a fost aleasă zilele trecute).

Concret, Norica Nicolai a dat asigurări că se va concentra pe pregătirea profesională a membrilor ALDE în domeniul politicilor publice, astfel încât aceștia să fie pregătiți a accede la diverse posturi de funcție sau demnitate publică. În același timp, CN va media dialogul dintre partidul lui Călin Popescu-Tăriceanu și societatea civilă.

„În opinia mea, politicile publice până în momentul de față nu au fost structurate – în viziunea ALDE – într-un organism care să fie specializat doar pentru aceste chestiuni. Deci vor fi create comisii, vor fi organizate dezbateri, în așa fel încât să conturăm politici publice viabile și discutate cu societatea civilă și cu corpurile profesionale (cu cei cărora li se adresează), înainte de a fi promovate în Guvern. Apoi, vom începe programe de training, de formare profesională a membrilor ALDE, pentru a fi pregătiți în eventualitatea ocupării unor posturi de demnitate publică și de funcție publică cât timp partidul se află la guvernare. Iar aceste posturi sunt de regulă politice.

Cu alte cuvinte, este vorba despre o viziune privind profesionalizarea clasei politice. Mă refer la politici publice pregătite înainte de momentul electoral. Practic, Consiliul Național al ALDE va fi cel care va media un dialog public în societatea civilă”, a detaliat eurodeputatul.

Alt subiect discutat cu Norica Nicolai s-a referit la proaspăta excludere din partid a deputaților Daniel Constantin, Eugen Durbacă și Mircea Banias, vicepreședintele ALDE Europa subliniind că această mișcare a reprezentat eșecul încercărilor de conciliere a relației foștilor PC-iști cu oamenii lui Tăriceanu.

„Înțeleg că au existat numeroase tentative de conciliere a relației tensionate dintre ALDE și cei trei deputați. Faptul că dânșii au ales să conteste în justiție o serie de decizii care au fost luate statutar (în opinia mea) a fost de natură să-i determine pe mulți membri ai Delegației Permanente să considere că (oamenii lui Constantin – n.r.) au adus un prejudiciu partidului și în acest mod s-au pus în afara ALDE.

Eu nu sunt genul de persoană care să mă bucur de plecarea unor membri (cred că în fiecare partid politic este nevoie de toată lumea), dar domnii toți trei s-au pus în afara partidului. Și atunci sancțiunea era singura soluție”, a punctat Nicolai.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a explicat de ce Daniel Constantin nu a mai fost urmat în afara ALDE de alți parlamentari ai partidului (presa vehiculând numele a șapte deputați și doi senatori, după cum puteți citi în linkul de mai jos).

VEDEȚI ȘI: Răzbunare după excluderea din ALDE: un om al lui Constantin anunță un nou partid

„În opinia mea, oamenii au înțeles că fragmentarea nu este soluția pentru reabilitarea politicii românești în totalitate (pentru că așa se întâmplă: când o grupare este nemulțumită de rezultatul unor decizii, pleacă și construiește alte partide). Cred că foarte mulți oameni au înțeles că locul lor este în ALDE atunci când au decis să facă acea fuziune cu Partidul Conservator și nu cred că au reacționat doar pe criterii de simpatie personală sau de altă natură, ci au înțeles foarte clar că în ALDE își pot materializa proiectele și pot fi efectiv oameni utili”, a zis europarlamentarul.

În încheiere, eurodeputatul a comentat ironic intenția lui Eugen Durbacă de a înființa un nou partid în jurul fostului vicepremier Daniel Constantin.

„În România, înființarea de partide este o opțiune permanentă a multor lideri. Eu le urez succes, dar am rezerve cu privire la viitorul acestei formațiuni politice care în momentul de față nici măcar nu este conceptualizată, gândită și analizată bine”, a conchis Norica Nicolai.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *