Skip to content
" "
Politică

Norica Nicolai, avertisment extrem: Încercare de răsturnare a unui guvern legitim!

expresmagazin.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a lansat un avertisment extrem, susținând că recentele proteste din București și din restul României reprezintă o „încercare de răsturnare a unui guvern legitim”.

Declarația a fost făcută joi în plenul Legislativului de la Bruxelles, unde a fost dezbătută situația din țara noastră și unde Frans Timmermans (prim-vicepreședinte al Comisiei Europene) a făcut apel la Executivul de la Bucureşti să renunţe la modificările aduse Codului Penal, informează Digi24.ro,

La rândul ei, Norica Nicolai a afirmat că „statul român este hotărât să lupte împotriva corupției, dar anticorupție nu înseamnă o justiție abuzivă” și a amintit că inclusiv Direcția Națională Anticorupție a fost înființată prin ordonanță de urgență.

„Nimeni nu poate pune în discuția vocația europeană a poporului român. Asistăm la o încercare de răsturnare a unui guvern legitim. Statul român este hotărât să lupte împotriva corupției, dar anticorupție nu înseamnă o justiție abuzivă. Inclusiv DNA a fost înființată prin ordonanță de urgență. […]

Este politica penală atributul guvernelor sau al instanţelor judecătoreşti? Sunt deciziile Curţii Constituţionale într-un stat de drept facultative pentru magistraţi, judecători sau procurori sau sunt obligatorii? Sunt conflictele între puterile politice ale statului nevoie să fie manageriate de puterea judecătorească? Este nevoie ca parlamentele să mai adopte legi? Este nevoie ca legile care guvernează funcţionarea justiţiei să fie făcute alături de serviciile secrete prin forme adminsitrative şi nu prin lege? Sunt întrebări la care este nevoie de un răspuns”, a spus Norica Nicolai.

LOGO_ALDE_ nou Norica

" "
" "

5 comentarii la “Norica Nicolai, avertisment extrem: Încercare de răsturnare a unui guvern legitim!

  1. o mare minciuna,nu se vrea ce spune d-na nicolai,cea care se simte f.bine in studiourile antena 3 si rtv.cum poti sa minti atat de usor?

  2. cei mai multi dintre manifestanti spun ca legile trebuie facute in parlament si nu prin oug!d-na nicolai fiind fie plecata la bruxelles,fie in tara la antena 3 sau rtv,se face ca nu stie asta si MINTE cu nerusinare!!!

  3. Ce pacat ca te-am votat de atâtea ori ,sa ajungi in parlamentul european ,sa primesti o căruță de bani!O țărancă ca tine va avea o pensie gigantică pe voturile noastre ,a proștilor care te-am trimis acolo,si pe părerea cărora nu dai doi bani!Rusine sa-ti fie!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *