Skip to content
Politică

Norica Nicolai cere DEMISIA ministrului Sănătăţii: Lipsă de respect! EXCLUSIV

stirileprotv.ro

Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a oferit, marţi, o declaraţie pentru PSnews.ro, cerându-i demisia ministrului Vlad Voiculescu, în lumina ultimelor scandaluri din sănătate.

Mai mult: eurodeputatul a opinat că însuşi Voiculescu ar fi creat aceste cazuri care au inflamat opinia publică.

Cred că cea mai bună formă de a le gestiona ar fi fost să-şi dea demisia, pentru că nu a gestionat nimic; dimpotrivă: am sentimentul că a creat aceste scandaluri. Nu ştiu ce motivaţie au, dar sunt de un cinism şi de o lipsă de respect faţă de oameni cum rareori am văzut. Eu înţeleg nevoia de a asigura deficitul până în 3%, dar să nu majorezi salariile, să nu plăteşti la domenii care sunt absolut dificile (mă refer la tuberculoză, de pildă), să restitui banii fără să faci nimic (în condiţiile în care avem în ţară – şi dau exemplu Galaţiului – focare de tuberculoză), la hemofilie să ai bani, dar să nu dai niciun leu acestor oameni mi se pare de-a dreptul criminal. Plus transplantul, unde este vizibil că domnul ministru are un alt tip de interes”, a afirmat Nicolai.

I-am amintit Noricăi Nicolai că, în problema transplanturilor, ministrul Vlad Voiculescu a invocat probleme legale, dar europarlamentarul a răspuns în aceeaşi notă vehementă: „Problemele legale se rezolvă legal – nu se împiedică şansa unor oameni la viaţă, prin întreruperea transplantului!”

Alt subiect sensibil despre care a vorbit fostul procuror Norica Nicolai s-a referit la recentele controverse din justiţie: condamnarea în primă instanţă a Alinei Bica la 4 ani de închisoare cu executare simultan cu achitarea lui Adriean Videanu, precum şi numirea, de către preşedintele Klaus Iohannis, a lui Iulian Ilie Dragomir (cunoscut drept „judecătorul cu naşu-n suflet”) în funcţia de vicepreşedinte al ICCJ.

Concret, vicepreşedintele ALDE european a apreciat că, în dosarul Bica-Videanu, a fost pronunţată „o sentinţă foarte ciudată”.

„Domnul Videanu ştiu că a fost trimis în judecată pentru complicitate. Păi, dacă complicele este achitat, nu ştiu cum autorul se poate face vinovat”, a continuat Nicolai.

În cealaltă problemă, a numirii judecătorului Iulian Dragomir, Norica Nicolai a considerat că Iohannis este continuatorul politicii începute de către Traian Băsescu.

„E normal. Domnul preşedinte are opţiunile lui, e continuator al unui tip de politică început de domnul Băsescu, aşa că nu mă aşteptam să numească un judecător echidistant”, a spus parlamentarul european.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a reclamat caracterul „şters” al actualei campanii parlamentare.

„Cred că este una dintre cele mai şterse campanii electorale. Dacă n-am şti că e campanie electorală, e aproape inexistentă. La ceea ce se vede la nivel naţional, pentru că, în teritoriu, partidele fac campanii electorale în formula clasică door-to-door. Oamenii merg în comunităţi, stau de vorbă, dar, în plan mediatic, este foarte puţină dezbatere”, a încheiat Nicolai.

ALDE NORICA  psnews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *