Skip to content
Politică

Norica Nicolai, concluzii incomode despre conferința lui Kovesi și relația coaliției cu Toader EXCLUSIV

ziardecluj.ro

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a acordat joi seară o declarație pentru PSnews.ro, în care și-a exprimat așteptări mari în legătură cu ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Chiar dacă fostul procuror a comentat ușor ironic noua amânare a unei hotărâri din partea lui Toader cu privire la soarta DNA, a PICCJ și a DIICOT, vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European a continuat să își pună speranțele în cel care deține acum portofoliul Justiției.

„Domnul ministru Tudorel Toader ne-a obișnuit cu amânările, dar așteptăm o decizie, pentru că o decizie într-un fel sau altul e absolut necesară – nu neapărat în raport de ceea ce s-a întâmplat în media zilele acestea, ci de ceea ce Inspecția Judiciară a hotărât în precedentele investigații ale activității parchetului anticorupție”, a punctat Nicolai.

Confruntată cu ipoteza în care nici joia viitoare Tudorel Toader nu va veni cu concluzii (ci va amâna din nou, eventual pretextând că așteaptă concluziile Inspecțiile Judiciare), Norica Nicolai a respins acest scenariu: „Nu – categoric! Eu mă aștept s-avem o propunere”.

Totodată, președintele Consiliului Național al ALDE România a infirmat informația potrivit căreia coaliția ar pune presiune pe Tudorel Toader, pentru ca acesta să propună revocarea procurorilor Laura Codruța Kovesi și Augustin Lazăr.

„Din partea ALDE, nu există niciun fel de presiune cu privire la această propunere, pentru că este atributul exclusiv al ministrului să analizeze activitatea managerială a parchetului și să facă propuneri pentru îmbunătățirea acestei activități. Ce va face este decizia dumnealui”, a arătat Nicolai.

Noi am insistat: dar PSD?

„Nu știu – nu mă pronunț cu privire la alte partide politice”, a sunat replica eurodeputatului.

În altă ordine de idei: Norica Nicolai a vorbit în termeni depreciativi atât față de practicile DNA Ploiești, cât și față de conferința de presă de miercuri seară a Codruței Kovesi.

„Din punctul meu de vedere, ceea ce am văzut acum era o continuare a ceea ce apăruse în spațiul public în lunile anterioare, în ceea ce privește DNA Ploiești. Fără îndoială, limbajul și ceea ce s-a întâmplat acolo sunt departe de a fi specifice activității unui procuror.

În ceea ce privește ieșirea doamnei Kovesi, mi s-a părut mai degrabă conferința de presă a unui om politic decât declarația unui magistrat, care ar fi fost mai rezervat în a comenta chestiuni ce țin de urmărire penală, investigare… Dar, ca show politic, a fost interesant, a zis Nicolai.

Plecând de la comparația făcută de către Norica Nicolai între Laura Kovesi și politicieni, am întrebat-o pe cea care ocupă a doua poziție din ALDE România dacă se așteaptă ca actuala șefă a DNA să candideze în 2019 la președinția României.

„Nu – am încredere în doamna Kovesi, pentru că a afirmat că nu va candida la președinție. Dacă ar candida, n-ar fi decât unul dintre politicienii cu care ne-am obișnuit. Și eu, personal, nici n-aș putea să votez un astfel de politician. Trebuie să fim clari în tot ceea ce facem”, a fost răspunsul vicepreședintelui ALDE Europa.

 

 

1 comentariu la “Norica Nicolai, concluzii incomode despre conferința lui Kovesi și relația coaliției cu Toader EXCLUSIV

  1. Daca ce a facut Irinel acum……8 ani este urgent…….bravo Kowessy ,dai innainte……ca ce au facut acolitii tai la Ploiesti s-a prescris !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *