PSnews

Recent

Norica Nicolai, concluzii la cald după discursul lui Juncker. Speranțe pentru România EXCLUSIV

argumentpress.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a oferit miercuri pentru PSnews.ro concluzii la cald după discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

CITIȚI ȘI: UPDATE Claude Juncker: Summit european extraordinar la Sibiu

Amintim că Juncker a făcut apel la mai multă integrare europeană după Brexit și a vorbit în termeni pozitivi despre România, pledând pentru includerea țării noastre și a Bulgariei în spațiul Schengen, pentru consolidarea frontierelor comunitare.

La rândul ei, Norica Nicolai a arătat că spusele lui Juncker dau speranțe României, cu atât mai mult cu cât în 2019 țara noastră va prelua președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

„Pe mine m-a impresionat discursul lui Jean-Claude Juncker – a fost un discurs în care România a fost menționată pozitiv de câteva ori; sigur: cu o singură excepție (chestiunea care vizează vaccinurile și pe care Juncker a nominalizat-o direct). Văd că sunt câteva proiecte pe care le va realiza în perspectiva anului 2019. Sunt și chestiuni de divergență, dar pentru România este pozitiv. Iar chestiunile care țin de anul 2019 (de președinția rotativă a Uniunii Europene) trebuie valorificate în acest moment, în opinia mea. Faptul că a vorbit despre Centenar este un semnal politic foarte important și, dacă România știe foarte bine să-și joace cartea, atunci 2019 poate fi un succes și pentru noi, și pentru UE”, a punctat Nicolai.

Totuși, președintele Consiliului Național al ALDE România și-a exprimat părerea de rău referitoare la divergențele existente în rândurile statelor membre ale Uniunii Europene cu privire la intrarea României la Schengen.

„Domnul Juncker nu e prima oară când își exprimă susținerea (Comisia a făcut-o și prin vocea lui, și prin vocea altora). Din păcate, decizia este a statelor membre în Consiliu și aici avem o problemă”, a mai spus Norica Nicolai.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi