Skip to content
Politică

Norica Nicolai, concluzii tăioase despre ping-pongul Dragnea-Ponta şi cumetriile puterii EXCLUSIV

argumentpress.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat miercuri o declaraţie pentru PSnews.ro, în care a tras concluzii tăioase despre ping-pongul de acuzaţii dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta cu privire la pactul de coabitare dintre guvernul celui din urmă şi preşedintele de atunci, Traian Băsescu.

Concret, europarlamentarul şi-a exprimat regretul că liderii PSD şi PNL din anii 2012-2014 nu şi-au informat oamenii din partide despre pactul de coabitare.

„Nicio clipă nu m-am putut gândi că este un pact de care au ştiut mai mulţi. Mai ales că aceşti mai mulţi n-au făcut până recent declaraţii cu privire la această chestiune, ci dimpotrivă: am crezut că este o problemă care a fost tranşată doar de domnul Ponta. Regret şi îmi pare foarte rău că de acest pact au ştiut şi domnul Dragnea, şi domnul Antonescu şi au omis să informeze partidele din care făceau parte”, a afirmat Nicolai pentru PSnews.ro.

 

Tot legat de Liviu Dragnea, Norica Nicolai s-a referit la recentele dezvăluiri din Evenimentul Zilei, cu privire la partidele de tenis dintre Dragnea, Ponta, Florian Coldea şi diverşi alţi oameni de la vârful puterii.

„Dacă aveam nevoie de o explicaţie a multor eşecuri pe care România le-a avut în aceşti ani, a unei stări de lucruri care ne-a făcut să nu mai avem instituţii puternice, credibile şi independente, dezvăluirile din Evenimentul Zilei îmi confirmă faptul că vinovăţia pentru ceea ce se întâmplă este una partajată: a unor structuri de forţă şi a unor oameni politici. Şi pot să am încredere în ceea ce s-a dezvăluit”, a spus liderul ALDE european.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai a apreciat că soarta procurorului general Augustin Lazăr şi cea a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi (ca urmare a motivării CCR legate de conflictul dintre DNA şi Guvern) va fi stabilită de către ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, „care are toate argumentele şi toate pârghiile pentru a lua o decizie”.

Dacă am fi fost într-o ţară normală, demisiile erau fireşti. Dar România nu e o ţară şi, ca atare, deciziile cu privire la prezenţa sau absenţa domnului Lazăr şi a doamnei Kovesi le vor lua ministrul Justiţiei şi preşedintele, implicit”, a punctat europarlamentarul.

Confruntată cu apariţia pe surse, în presa zilelor trecute, a informaţiei potrivit căreia preşedintele Klaus Iohannis ar fi mulţumit de activitatea procurorilor Augustin Lazăr şi Codruţa Kövesi, eurodeputatul ALDE a replicat: „Nu mă interesează ce transmit surse din jurul domnului Iohannis. Mă interesează ce decide domnul Iohannis la vedere şi transparent, nu precum cei care decideau pe terenul de tenis”.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *