Skip to content
Politică

Norica Nicolai dă cărțile pe față despre PNL și trecerea la PPE. Ce intenționează să facă

Norica Nicolai, singurul europarlamentar al Partidului Național Liberal care a decis să rămână în ALDE și astfel să refuze trecerea în grupul PPE alături de colegii ei europarlamentari, a declarat că nu va demisiona din PNL.

„Din punctul meu de vedere, având o poziție clară de la început, și exprimându-mă în acest sens, cred că PNL era mai potrivit să fie alături de ALDE. Dacă colegii mei au decis lucrul acesta este opțiunea lor”, a declarat, luni, pentru DC News, Norica Nicolai, după ce Adunarea Politică a PPE a votat cooptarea PNL și PMP în familia popularilor europeni.

Totodată, europarlamentarul PNL consideră că PNL „va trebui să-și schimbe și doctrina. Liberalism pur nu prea se regăsește în PPE, trebuie să aibă și o componentă conservatoar,e fie una creștin-democrată. Probabil că după alianța cu PDL e foarte posibil ca să adopte altă doctrină”.

Norica Nicolai insistă să realizeze o premieră în Parlamentul European: singurul europarlamentar afiliat altui grup decât celui din care partidul său face parte.

„Categoric rămân la ALDE, dar membru PNL”, a declarat eurodeputatul.

Întrebată dacă intenționează să intre în Partidul Liberal Reformator, Norica Nicolai a răspuns: „Nu! Nu am această intenție, rămân membru PNL”.

Popularii, cea mai mare familie europeană din Parlamentul European, s-au îmbogățit vineri cu două partide din România: Partidul Național Liberal și Partidul Mișcarea Populară. Astfel, numărul formațiunilor politice românești parte a PPE a ajuns la 5: PDL, PNȚCD, PMP, PNL și UDMR.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *