Skip to content
Video

Norica Nicolai dă din casă: cum se înțelege Tăriceanu cu Dragnea. Calcule pentru 2019 EXCLUSIV

psnews.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a fost invitata ediției de miercuri a interviurilor video PSnews.ro.

Concret: confruntată cu recentele zvonuri privind o răceală dintre liderii coaliției PSD-ALDE (Liviu Dragnea, respectiv Călin Popescu-Tăriceanu), Norica Nicolai le-a negat, ținând să precizeze că relația este „normală, corectă”.

Pe de altă parte, europarlamentarul a atras atenția că un sector al guvernării nu funcționează așa cum ar trebui: absorbția fondurilor europene.

„E o relație normală, corectă în momentul de față. Cel puțin din punctul meu de vedere (nu antamez un punct de vedere al lui Călin Tăriceanu): eu în politică nu am fost omul care, atunci când lucrează în coaliție, să nu spună că lucrurile merg bine sau lucrurile merg prost (atunci când eu consider că merg prost). Am spus foarte clar: sunt îngrijorată de absorbția de fonduri europene, pentru că avem nevoie de acești bani și cred că multe lucruri pot fi îmbunătățite. Și de asta toată lumea care s-a obișnuit în conduita asta obedientă a coalițiilor… Care n-au prea funcționat foarte bine în România – să fim serioși! Dacă ne uităm după ’90, au fost foarte tolerante și iubitoare într-o primă formulă de guvernare, apoi, când s-au apropiat procesele electorale, lumea a început să se mai gândească și la interesul politic. Dar deocamdată lucrurile sunt normale, într-un dialog normal cu Partidul Social Democrat. Sigur: vom vedea ce se va întâmpla în viitor, dar e o perioadă destul de dificilă nu numai pentru România, ci pentru toată lumea și cred că va trebui să fim foarte atenți la ceea ce facem în guvernare”, a declarat Nicolai pentru PSnews.ro.

Solicitată să precizeze dacă ALDE trebuie să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale din anul 2019, Norica Nicolai a reluat ideea că liderul Alianței Liberalilor și Democraților, Călin Popescu-Tăriceanu, trebuie să își asume această candidatură, dar șefa Consiliului Național al ALDE nu a precizat dacă această candidatură trebuie să fie doar în numele propriului partid sau reprezentând întreaga coaliție.

„Nu știu ce gândește PSD-ul, nu i-am întrebat și nici n-am s-o fac vreodată, dar noi suntem un partid politic și – evident – atunci când îți dorești să participi la decizie, trebuie să iei în calcul toate posibilitățile pe care ți le dau ciclurile electorale interne: parlamentare, locale, prezidențiale. După părerea mea, domnul Tăriceanu este omul care are profilul de stabilizare democratică a României, de care e nevoie, pentru că derapajele democratice din ultimii 12 ani au vulnerabilizat foarte mult instituțiile românești. La lucrul ăsta s-a adăugat o anumită problemă cu resursele umane. Asistăm clar în România la un proces de deprofesionalizare în multe domenii. E adevărat că multă forță de muncă ne-a părăsit pentru salarii mai bune. Încercăm și noi s-o ținem aici, dând salarii mai bune, dar lucrurile astea trebuie să le gândești întotdeauna nu de o manieră excesivă, festivistă și optimistă, ci una responsabilă. Și eu cred că Călin Tăriceanu are acest profil, de a privilegia dialogul și de a avea o conduită care să onoreze o funcție de președinte, a conchis Norica Nicolai.

Secvența este disponibilă în intervalul 11:47 – 14:55:

1 comentariu la “Norica Nicolai dă din casă: cum se înțelege Tăriceanu cu Dragnea. Calcule pentru 2019 EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *