Skip to content
Politică

Norica Nicolai dă verdictul: susține ALDE scenariul suspendării președintelui? EXCLUSIV

http://inquamphotos.com/

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că a primit, la interval de două zile, a doua propunere de remaniere guvernamentală, precizând că în acestă săptămână nu va exista nicio schimbare de miniştri şi că a doua remaniere va fi discutată cel mai devreme în prima săptămână după sărbătorirea Centenarului.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Iohannis, lovitură fatală pentru PSD. Remanierea, în stand-by până după 1 decembrie

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu europarlamentarul ALDE Norica Nicolai. Concret, aceasta a precizat că poziția de astăzi a lui Klaus Iohannis este una populistă, iar privitor la demisia lui Lucian Șova președintele este obligat să emită decretul de revocare.

„Este o poziție populistă pentru că tot anul acesta a fost al Centenarului, dar am avut parte numai de conflicte artificiale rezolvate în mare parte de CCR și nu de președinte în calitatea lui de mediator. Acum vrea să spună românilor că vrea să respecte aceste ultime zile până la 1 decembrie. 

În ceea ce privește demisia domnului Șova este obligat să emită decretul de revocare pentru că dacă nu ar face lucrul acesta ar însemna să țină un ministru împotriva voinței lui, demisia fiind un act unilateral de voință. Nu cred că această chestiune ține de o politică făcută la modul serios, ci doar de interese electorale și politicianiste”, a declarat eurodeputatul ALDE.

Totodată, chestionată dacă există temei pentru suspendarea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României, Norica Nicolai a tranșat scurt subiectul menționând că sunt necesare mai multe încălcări ale Constituției pentru a se face un astfel de demers.

„Nu. În momentul de față trebuie mai multe încălcări ale Constituției, dar până la 1 decembrie putem să nu luăm nici noi în calcul vreo decizie, vreo măsură cu privire la domnul președinte”, a conchis Norica Nicolai în exclusivitate pentru PSnews.ro.

1 comentariu la “Norica Nicolai dă verdictul: susține ALDE scenariul suspendării președintelui? EXCLUSIV

  1. TE INCALCARI MAI VREI DNA NORICA? SUNTEM SUPARATI CA NU SUNTETI IN STARE SA LUATI HOTARIRI ! MAI VRETI VOTURI? SAU CREDETI CA VA AJUNG CELE DATE VOTANTII ALDE? ATUCI FITI PREGATITI PENTRU ESEC TOTAL!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *