Skip to content
Politică

Norica Nicolai decriptează soarta lui Portocală, scandalul SPP și coincidența PSD-DNA EXCLUSIV

europunkt.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat marți o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre breaking news-urile săptămânii.

Primul subiect discutat cu președintele Consiliului Național al ALDE România s-a referit la soarta lui Mircea Negulescu „Portocală”, exclus chiar marți din magistratură prin decizia Secției de procurori din CSM.

CITIȚI ȘI: UPDATE De ce i-a fost frică n-a scăpat: Negulescu „Portocală”, EXCLUS din magistratură

La rândul ei, Norica Nicolai a dat de înțeles că verdictul CSM era de așteptat, date fiind derapajele lui Negulescu prezentate în spațiul public.

„E foarte dificil pentru mine să apreciez pozitiv sau negativ această veste, dar, după ceea ce a apărut în spațiul public, cred că comportamentul domnului Negulescu era incompatibil cu calitatea de procuror. Mă refer nu neapărat la limbaj, ci mai ales la demersurile pe care domnia sa le-a făcut în calitate de procuror și care încălcau principii ferme ale justiției și care arătau clar că, în foarte multe cauze, realitatea era provocată pentru a fi transformată într-o realitate penală – ceea ce nu numai că constituie o infracțiune, dar este de neadmis într-un stat de drept”, a afirmat fostul procuror pentru PSnews.ro.

Al doilea subiect dezbătut cu Norica Nicolai s-a referit la scandalul apărut în jurul Serviciului de Protecție și Pază: mai precis, renunțarea de către guvernul Dăncilă la serviciile SPP, după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seară că șeful acestei structuri, Lucian Pahonțu, i-ar fi vrut execuția politică.

DETALII AICI: Jelania lui Dragnea e poruncă: Guvernul a RENUNȚAT la un serviciu secret

În opinia omului nr. 2 din ALDE România, gestul cabinetului Viorica Dăncilă „era previzibil, pentru că în spațiul public s-a tot discutat despre subiectul acesta”.

Mai mult: Norica Nicolai a pledat pentru o anchetă parlamentară care să clarifice situația de la nivelul SPP.

„După părerea mea, trebuie făcută o anchetă de către comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru că nu este în regulă ca un serviciu care se ocupă cu protecția demnitarilor să execute și operațiuni care țin de domeniul politic. Deci aștept o anchetă și după aceea vom vedea care este realitatea”, a punctat Nicolai.

În altă ordine de idei, am întrebat-o pe vicepreședinta eurogrupului ALDE cum i se pare coincidența petrecută luni: obținerea de către DNA a arestării preventive a președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, chiar în ziua în care cabinetul Dăncilă era votat de către Parlamentul României.

„Niciodată în ceea ce privește administrarea justiției evenimentele nu pot fi interpretate ca simple coincidențe. Eu sper ca probele să fie administrate corect în cauză, să aflăm adevărul și instanța să stabilească dacă domnul respectiv este sau nu vinovat”, a afirmat Nicolai.

În încheiere, am vrut să știm cum i se pare Noricăi Nicolai echipa guvernamentală a Vioricăi Dăncilă și ce așteptări are de la guvernul proaspăt învestit. La rândul ei, șefa CN ALDE a susținut că are unele rezerve, dar a evitat să pronunțe nume.

„De la unii miniștri am așteptări foarte mari, la alți miniștri am și eu rezervele mele. Dar dați-mi voie să nu-i nominalizez încă, pentru că este corect și firesc să aștept o perioadă, să văd dacă nu cumva eu m-am înșelat. Adică nu vreau să etichetez public pe cineva ca nefiind corespunzător, dar aparent există niște elemente care mă fac să fiu rezervată în ceea ce îi privește pe unii. Aștept ca echipa doamnei Dăncilă să realizeze programul de guvernare, să avem o guvernare corectă, onestă și în beneficiul cetățeanului”, a conchis Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *