Skip to content
Politică

Norica Nicolai despică în patru evenimentele din Justiție EXCLUSIV

ziardecluj.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai într-o declarație acordată în exclusivitate PSnews a comenta haosul din ultima perioadă din Justiție.

Nu cred că e vorba de o presiune a factorului politic în ceea ce privește sistemul judiciar, ci e problema unei disfuncții din sistem și mai ales a unei competiții pe care componentele sistemului încearcă să o promoveze. Aceasta, în opinia mea, reclamă o lege care să reglementeze foarte clar conduita tuturor actorilor ce compun sistemul de Justiție”, a declarat Norica Nicolai.

În plus, vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European adaugă demersul pe care l-ar face în locul ministrului Justiției Tudorel Toader, despre care spune că ar fi trebuit să „pună în dezbatere programul legislativ pe care l-a prezentat în luna august”.

Dacă aș fi în locul domnului Toader aș proceda conform legii și anume, aș pune în dezbatere programul legislativ pe care l-a prezentat în luna august. Aș adopta acest program în Guvern și l-aș trimite în Parlament care e forul decizional”, a adăugat eurodeputatul.

În plus, Norica Nicolai face precizări despre declarațiile procurorului-șef al DNA Laura Codruța Kovesi care a anunțat că există un război întreținut de forțe oculte în care se încearcă discreditarea instituției, a unor procurori și al procurorului șef al DNA prin falsificarea unor mail-uri și al unor acte expediate către CMS și Inspecția Judiciară.

Chestiunile cu mail-urile și publicarea lor în spațiul public sunt chestiuni de cancan, care în opinia mea nu trebuie să influențeze pe nimeni care este responsabil și dedicat activității pe care o realizează”, a ținut să conchidă Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *