Skip to content
Politică

Norica Nicolai despică în patru subiectul MCV. Previziuni optimiste pentru România EXCLUSIV

cotidianul.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai, vineri într-o declarație exclusivă pentru PSnews.ro despică în patru subiectul MCV și face predicții despre cum România ar putea scăpa de chestiunile legate de corupție, chiar de anul viitor.

În acest context, Norica Nicolai a făcut referire la activitățile desfășurate de ministrul Justiției, Tudorel Toader în ceea ce privește întâlnirea cu ambasadorul SUA, respectiv atitudinea acestuia din urmă față de proiectele ministrului Justiției.

Curtoazia diplomatică îi obligă pe unii ambasadori să poată să ceară explicații cel puțin pentru ceea ce este normal. Eu salut faptul că domnul ambasador al Statelor Unite a avut această discuție, eu cred că era normal să nu existe o declarație anterioară, ci o declarație după ce domnul ambasador putea să ia cunoștință de la domnul ministru și alte autorități relevante despre lege. Ministerul va trebui să continuie cu această reformă după procedurile legale, adică să avem o dezbatere publică, Guvernul să propună un proiect de lege, nu o ordonanță și Parlamentul să decidă cu privire la arhitectura instituțională a sistemului judiciar.”, spune eurodeputatul Norica Nicolai, pentru PSnews.ro

Referitor la pregătirea delegației MCV, europarlamentarul ALDE are încredere în faptul că România va scăpa de mecanism chiar de anul viitor.

Noi în decembrie probabil, cel târziu, vom avea un nou raport și cred că toate condiționalitățile pe care le avem pe acest an, trebuie îndeplinite obligatoriu pentru ca de la anul să putem ridica acest mecanism. Sunt absolut convinsă că România, în acord cu Comisia Europeană va pune capăt anul viitor acestui mecanism. Nici pentru Comisia Europeană, nici pentru România nu este o chestiune care să fie sustenabilă din punct de vedere al imaginii: președenția din 2019 (rotativă), să fie a unui stat monitorizat pentru chestiuni de corupție. Asta poate crea în planul imaginii foarte multe dificultăți în negocierea prezidiului, temă pe care România va trebui să o gestioneze.”, a adăugat Norica Nicolai.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *