Skip to content
Politică

Norica Nicolai, despre achitarea lui Tăriceanu: Statul Paralel nu mai reușește! EXCLUSIV

psnews.ro

Președintele Consiliului Național al ALDE România, europarlamentarul Norica Nicolai, a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a susținut că achitarea șefului partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, dovedește că așa-numitul „Stat Paralel” nu mai are câștig de cauză.

„În primul rând, este un exemplu de judecată corectă, care analizează toate probele și – după părerea mea – dovedește că ceea ce numim noi «Statul Paralel» nu mai reușește să-și realizeze opțiunile, justiția devenind din ce în ce mai independentă. Și cred că e o soluție de normalitate în orice țară cu pretenții democratice”, a afirmat Nicolai.

Întrebată dacă achitarea îi va da ocazia lui Tăriceanu să vorbească mai apăsat despre propria candidatură la prezidențiale, vicepreședintele grupului ALDE din Parlamentul European a răspuns: „Domnul Tăriceanu a vorbit foarte clar despre realitatea românească. Candidatura la prezidențiale este decizia domniei sale. Dacă va dori, cu siguranță ALDE îl va susține”.

Noi am insistat: crede Norica Nicolai că PSD își va călca pe orgoliu și îl va susține pe Călin Tăriceanu în calitate de candidat comun al coaliției? În schimb, eurodeputata a evitat un răspuns frontal: „Eu nu vreau să fac comentarii cu privire la posibilitățile pe care le are PSD-ul”.

Celălalt subiect despre care am stat de vorbă cu șefa CN al ALDE s-a referit la demisia lui Lucian Onea din funcția de procuror-șef al DNA Ploiești.

„Demisia domnului Onea era previzibilă, după părerea mea, pentru că, la ceea ce s-a întâmplat (și noi am văzut în mod public realitatea în care se ancheta la DNA Ploiești), este un lucru firesc. Să vedem ce urmează după această demisie, pentru că ar trebui în mod normal să urmeze o anchetă. Pentru că putem vorbi despre represiune nedreaptă și alte infracțiuni care s-au comis în timpul urmăririi penale”, a comentat fostul procuror.

În schimb, chestionată în legătură cu oportunitatea demisiei din magistratură a lui Lucian Onea, Norica Nicolai a avut o replică rezervată.

„Nu. Mă așteptam să demisioneze de la șefia DNA Ploiești. Fiecare are dreptul la prezumția de nevinovăție. Să vedem ce va stabili ancheta! Și după aceea putem vorbi despre o demisie din magistratură”, a încheiat Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *