Skip to content
ALDE.eu Politică

Norica Nicolai iese la rampă: OUG pentru contestația în anulare e necesară și absolut firească!

http://inquamphotos.com/

Europarlamentarele ALDE Norica Nicolai și Renate Weber sunt de acord cu  proiectul elaborat de Tudorel Toader, o OUG prin care se vor putea contesta sentinţele decise de completurile de cinci judecători constituite nelegal.  Norica Nicolai consideră “necesară și absolut firească”, propunerea ministrului Justiției.

Mai mult, Norica Nicolai le acuză, conform inpolitics.ro, pe Livia Stanciu și Cristina Tarcea de “abuz în serviciu” pentru formarea completelor de cinci judecători la ICCJ.

Este necesar pentru că completele nelegal constituite sunt motive în actualul cod de nulitate absolută a procesului. Și în condițiile astea, când eu am prevedere deja în cod, eu trebuie să fac în așa fel încât să pot să pun această prevedere în vigoare, ca atare să repun în termen pe cei care au ieșit din termenul pentru contestația în anulare. Deci este absolut firesc”, a declarat Norica Nicolai, după conferința “România și statul de drept între percepție și realitate”, organizată de ALDE Constanța”, a explicat europarlamentara Norica Nicolai.

Ministrul Justiţiei , Tudorel Toader a anunţat pe 20 ianuarie faptul că Ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite. Tudorel Toader a spus că cel mai probabil varianta ordonanţei va fi aleasă şi în cazul dosarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *