Skip to content
Europa Politică

Norica Nicolai, ieșire dură în cazul Kovesi: Pentru mine nu este o problemă să-l înfrunt pe domnul Verhofstadt!

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a precizat, pentru PSNews, care este situația numirii procurorului european și care este poziția sa personală cu privire la posibila numire a Laurei Kovesi în fruntea viitorului Parchet European.

Astfel, fostul vicepreședinte al Senatului  militează împotriva numirii Laurei Kovesi, în ciuda faptului că liderul ALDE Europa Guy Verhofstadt a anunțat că formațiunea politică a liberalilor europeni sprijină candidatul român:

”Eu m-am poziționat împotriva acestei nominalizări, grupul meu politic a fost informat permanent cu privire la realitatea din justiția română. Eu pot să vă spun, pe deoparte, că Verhofstadt și încă vreo câțiva care aparțin deputaților olandezi fac o greșeală din interese politice partizane. Nu este opinia întregului grup ALDE, iar eu și cu alți colegi, inclusiv colegii francezi, am votat împotriva doamnei Kovesi. La fel și colegii noștri bulgari. 

Deci, pentru mine nu este o problemă să-l înfrunt pe domnul Verhofstadt când interesele României și ale partidului meu vor fi în contradicție cu ale dumnealui. Este o atitudine corect liberală. Noi nu suntem acolo pentru a ne alinia la dorințele unui lider politic, ci pentru a promova interesele unei țări. ” a declarat eurodeputatul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *