Skip to content
Politică

Norica Nicolai îi taie elanul lui Cioloș: Vor fi 5 membri în partid, cu tot cu Prună! EXCLUSIV

europarlamentar.eu
" "

Eurodeputatul Norica Nicolai – vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European – a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care a ridiculizat eforturile fostului premier tehnocrat Dacian Cioloș de a-și face partid, precum și Partidul Național Liberal (PNL), de unde peste 50 de membri din organizația Sector 2 au plecat la Alianța Liberalilor și Democraților.

CITIȚI ȘI: UPDATE Orban, PRIMA reacție / Barca PNL continuă să ia apă: un nou val de plecări din partid EXCLUSIV

" "
" "

Pentru început, i-am solicitat europarlamentarului o reacție cu privire la transferul celor 50 de politicieni. În replică, președintele Consiliului Național al ALDE România a calificat PNL drept „o anexă a USR-ului și a intențiilor președintelui Iohannis de a-și crea un nou partid”.

„Mi se pare absolut normal (transferul – n.r.), din moment ce Partidul Național Liberal a devenit o anexă a USR-ului și a intențiilor președintelui Iohannis de a-și crea un nou partid. Este absolut firesc ca cine a fost liberal să rămână liberal – să nu încerce alte formule politice care n-au nicio treabă cu ideologia liberală”, a afirmat Nicolai.

Rămânând în zona anti-PSD-istă, am întrebat-o pe Norica Nicolai cum i se pare intenția lui Dacian Cioloș de a-și înființa un partid. La rândul ei, șefa CN ALDE a estimat că formațiunea politică – dacă va lua ființă – va atrage extrem de puțini membri.

„Domnul Cioloș își anunță de foarte multă vreme intenția de a-și crea un nou partid. Va fi unul printre altele, pentru că s-a văzut clar: după ce a pierdut guvernarea, domnul Cioloș n-a fost în stare să coaguleze o masă critică care să susțină un partid viabil. Sigur: își poate face partid cu trei membri (pentru că legea îi permite), dar cred că nu vor rămâne mai mult de cinci în acest partid. O includ și pe doamna Prună în el!” a exclamat Nicolai.

Chestionată dacă se așteaptă ca eventualul partid să primească sprijin de la Bruxelles, ținând cont de faptul că însuși guvernul Cioloș a fost susținut de către diverși oficiali comunitari, Norica Nicolai a criticat intențiile neortodoxe ale unor astfel de bruxellezi (în special în ceea ce privește blocarea fondurilor UE pentru țara noastră), dar a subliniat că, în ultimă instanță, partidul ex-premierului tehnocrat depinde de electoratul din România, pe care fostul șef de Guvern are șanse minime să îl coaguleze.

„Sigur că a fost sprijinit puternic de la Bruxelles, pentru că și domnul Cioloș a sprijinit foarte puternic intențiile anumitor state membre (Olanda, Germania, Franța). Nu este posibil să birocratizezi toate ghidurile (pentru absorbția fondurilor europene – n.r.), să nu ai autoritățile de management în funcțiune într-un an – asta influențând capacitatea de absorbție a României! Toate lucrurile astea sunt dorite de unii de la Bruxelles, îngrijorați de faptul că vor pierde contribuția Marii Britanii și de faptul că absorbția fondurilor de coeziune pe politica de dezvoltare regională în est nu este deloc convenabilă pentru vest. Și Uniunea are propriile ei intenții – să nu ne imaginăm că la Bruxelles e rai și toată lumea e înger! Nu: mai sunt și interese care țin de unele state membre. Or, domnul Cioloș le-a servit cu prisosință, nefăcând nimic ca să sprijine România să se comporte ca o țară europeană. Așa că nu exclud să aibă prieteni la Bruxelles, dar nu-i vor folosi la nimic, deoarece voturile pentru legitimarea unui partid în plan electoral le obține în România. Nu va vota nimeni de la Bruxelles pentru domnul Cioloș!” a dat asigurări Norica Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *