Skip to content
Politică

Norica Nicolai îi trimite la colț pe maghiari: Rezoluţia autonomiei – act de ostilitate!

cotidianul.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai – vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European – îi trimite la colț pe maghiari, susținând că rezoluţia adoptată de către cele trei partide ungurești din România (UDMR, PPMT și PCM) privind autonomia Ținutului secuiesc este „un act de ostilitate”.

România este una dintre cele mai prietenoase ţări europene cu minorităţile naţionale, a declarat marți la RFI Norica Nicolai, preşedintele Consiliului Naţional al ALDE România. Europarlamentarul spune că rezoluţia formaţiunilor maghiare din România privind autonomia Ţinutului Secuiesc era previzibilă.

Norica Nicolai crede că rezoluţia privind autonomia Ţinutului Secuiesc „era previzibilă”.

„Eu cel puţin mă aşteptam la o astfel de atitudine din partea formaţiunilor maghiare româneşti, care nu au altă agendă decât cea care convine comunităţii maghiare din România. O pun în contextul alegerilor parlamentare din Ungaria. Ştim foarte bine că statul maghiar este foarte activ în ceea ce priveşte comunitatea maghiară din România. Nu exclud această dorinţă, care este o dorinţă aproape istorică a unei părţi din elitele maghiare, poate şi ale populaţiei, dar este după părerea mea, un act de ostilitate la adresa statului român, care este unul dintre cele mai prietenoase state europene cu minorităţile naţionale. Nu cred că se poate reproşa din acest punct de vedere României ceva cu privire la respectul drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor români de origine maghiară. Ei pot promova astfel de subiecte. Noi trebuie să le contracarăm, pentru că ne obligă şi respectul faţă de istoria noastră şi faţă de Constituţia României să ne comportăm în România ca într-un stat unitar şi într-un stat naţional”, a detaliat Nicolai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *