Skip to content
Politică

Norica Nicolai îl critică pe Klaus Iohannis: Are două teme pe care nu le cunoaște. Nu știu cine i le-a scris

psnews.ro

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai critică momentele de blocaj ale președintelui Klaus Iohannis în timpul declarației, de miercuri,  de la Palatul Cotroceni, în timp ce voia să spună întrebările referendumului pe justiție din 26 mai. Norica Nicolai, a afirmat, miercuri, la Antena 3,  că această „‘chestiune dovedește cât de neserioasă este abordarea președintelui”.

Eu am înțeles ceea ce trebuia să înțeleg din discursul domnului Klaus Iohannis, că are două teme pe care nu le cunoaște. Nu știu cine i le-a scris. Mi-e foarte greu să înțeleg de ce nu e în stare să și le aducă aminte, pentru că sunt doar două întrebări. Cred că e deja din ce în ce mai dificil pentru Klaus Iohannis să țină un discurs de trei minute scris de alții. Este o chestiune care dovedește cât de neserioasă este abordarea președintelui. Este un mod de campanie la țară, nu o campanie de președinte român care vrea să își mobilizeze poporul la vot și să afle un răspuns la niște întrebări cruciale despre justiție. Superficialitatea este caracteristică președintelui Iohannis. Face această campanie să își sprijine partidul, să se relanseze în campania pentru prezidențiale, dar ceea ce face nu îl ajută deloc să își mențină scaunul pe care și l-a dorit și pe care doar l-a ocupat ca persoană și nu ca președinte”, a declarat Norica Nicolai, prezentă prin legătură telefonică, în cadrul Antena 3.

Afirmațiile europarlamentarului ALDE vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis s-a încurcat miercuri, într-o declarație de presă, în întrebările pentru referendum, vrând să transmită un îndemn românilor să meargă la vot în ziua alegerilor europarlamentare.

Aștept să spună românii că nu sunt de acord cu politicienii corupți, la prima întrebare, în sensul că „da” suntem de acord cu interzicea…(pauză)…suntem de acord cu interzicea corupției, am vrut să spun, dar, din păcate, așa departe nu putem să mergem, așa că putem să spunem „da”, suntem de acord cu interzicea amnistiei pentru fapte de corupție. A doua chestiune, „da”, suntem de acord, deci a doua întrebare, suntem de acord să se interzică OUG în domeniul justiției și în domeniul politicii penale”, a spus Klaus Iohannis, care i-a invitat pe români să iasă la vot pe 26 mai.

Întrebările la referendum sunt:

1 – Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?

2 – Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *