Skip to content
Politică

Norica Nicolai îl taxează pe Iohannis după refuzul numirii Olguței în Guvern: își arogă atribuții care țin de un regim prezidențial!

psnews.ro
" "

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a declarat pentru PSNews.ro, că refuzul lui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Olguța Vasilescu la Dezvoltare este unul de ”consfințire a opțiunii prim-ministrului”.

”După părerea mea, președintele își arogă atribuții care țin de un regim prezidențial, numai într-un regim prezidențial consfințit prin Constituție, președintele are în calitate de șef al Guvernului decizia cu privire la propunerile de numire a miniștrilor, ori în situția noastră constituțională, președintele nu face decât să consfințească  formal o opțiune pe care primul ministru în calitate de șef al Guvernului o are, și anume aceea de a numi viitorii miniștri”  a afirmat eurodeputatul.

" "

De altfel, Norica Nicolai consideră că motivarea refuzului președintelui potrivit căruia  Lia Olguța Vasilescu nu are experiența necesară pentru Ministerul Dezvoltării, este ”una politică”  și ”neserioasă”.

„Răspunderea pentru performanță sau lipsa de performanță a acestora este una politică. D-na Vasilescu și argumentele pentru care domnia sa nu este încă ministru Dezvoltării, după părerea mea, sunt absolut neserioase pentru că domnul președinte se mirează într-un personaj atotștiutor, un personaj ai cărui competențe, exced orice competență. Ce vreau să spun prin această afirmație? Are președintele Klaus Iohannis calificare și skilurile necesare în domeniul Dezvoltării Regionale care să-i permită să facă vreo apreciere de valoare asupra Olguței Vasilescu? Eu cred că nu” a conchis Norica Nicolai.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, într-o scrisoare adresată premierul Viorica Dăncilă, că respinge numirea Olguţei Vasilescu pentru Ministerul Dezvoltării, motivând că nu are pregătirea necesară. Şeful statului solicită o altă propunere pentru vicepremier şi Dezvoltare.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *