Skip to content
Politică

Norica Nicolai, indignată. Cine este principalul vinovat al catastrofei din Bruxelles

" "

Europarlamentarul ALDE, Norica Nicolai, este indignată în urma catastrofei petrecute, marți dimineață, în Bruxelles.

Citește și: UPDATE Palatul Regal, evacuat/ 15 oameni au murit în exploziile de la metroul din Bruxelles

" "

În acest context, Norica Nicolai a declarat, în cadrul unei intervenții la postul Antena 3 TV, că „lipsa capacității serviciilor de informații” este de vină pentru astfel de tragedii.

„Si probabil pana la un anume tip de clarificare, nu vom parasi aceasta cladire. Sa stiti ca nu suntem foarte mutli pentru ca multi n-au avut reuniuni. Toata lumea e ingrijorata dar in ceea ce priveste Bruxelles, era o imprejurare previzibila. (…) Marea problema e alta – daca suntem in prezenta unor celule teroriste coordonate, aceleasi ca cele din Paris, sau daca sunt cumva separate. Inseamna ca ISIS e reteaua care are mai multe grupuri pe teritoriul UE care pot reactiona, pentru ca acest atac dovedeste clar ca a fost foarte bine pus la punct si a scapat autoritatilor pentru ca nu e important sa supraveghezi, sa interceptezi, ci sa iei masuri si sa iei informatii. N-au putut preveni. Cred ca trebuie sa discutam despre capacitatea UE in fata unor astfel de atacuri”, a declarat Norica Nicolai.

Întrebată de jurnalistul Radu Tudor unde este problema în aceste societăți occidentale cu niște bugete solide, de nu reușesc să prevină aceste amenințări, Norica Nicolai a răspuns: „Nu e vorba de lipsa suportului juridic pentru a combate terorismul. Am vazut ca la Paris, in ciuda miilor de interceptari, nu au putut fi combatute. E mai degraba lipsa capacitatii serviciilor de informatii. E firesc ca anumite locuri publice sa stii ca sunt tinte predilecte pentru ca stim ca pana acum institutii politice nu s-au atacat. Politicienii nu sunt iubiti si nu poti impresiona opinia publica. Daca nu esti capabil de o astfel de viziune, atunci cu siguranta nu iti iei aceste masuri. Era simplu ca un aeroport sa aiba masuri de supraveghere. E inadmisibil sa gasesc bombe nedetonate in aeroport. Deci, lipsa de coeziune si lipsa de strategie explica ceea ce se intampla in momentul de fata”. 

ALDE
ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *