Skip to content
Politică

Norica Nicolai insistă ca Tăriceanu să candideze la președinția României

psnews.ro

Președintele Consiliului Național al ALDE, europarlamentarul Norica Nicolai, insistă ca liderul partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, să candideze la președinția României în 2019.

Ideea a fost exprimată sâmbătă, când Nicolai a fost prezentă la conferința de alegeri a ALDE Prahova, potrivit Agerpres. De altfel, Norica Nicolai a declarat în premieră pentru PSnews.ro – la sfârșitul lunii februarie – că ALDE trebuie să aibă candidat propriu (în persoana lui Călin Popescu-Tăriceanu) la alegerile prezidențiale.

DETALII AICI: Norica Nicolai, semnal dur pentru Dragnea: ALDE va avea probabil candidat propriu la prezidențiale EXCLUSIV

Vineri, 9 martie, și vicepreședintele ALDE Grațiela Gavrilescu afirmase (la Pitești) că Tăriceanu ar fi cel mai potrivit pentru prima funcție în stat.

„Anul viitor va fi decisiv pentru noi. Va fi un an în care ne vom alege preşedintele. Va fi un an în care vom încerca să uităm de bătăliile pentru democraţie pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le mimează, de bătăliile pentru libertate, pe care foarte multe partide politice, chiar prietene, le simulează. Noi am reuşit să fim ceea ce suntem astăzi pentru că noi credem în dreptate, pentru că noi credem în libertate. (…) Cred că anul viitor va fi anul ALDE, anul singurului partid liberal care crede în valori, care le continuă în istorie (…). 2019 sper să fie anul primului preşedinte liberal autentic, şi român şi liberal. E nevoie să gândim la viitor”, a spus Norica Nicolai sâmbătă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *