Skip to content
Puterea Știrilor Video

Norica Nicolai o distruge pe fosta șefă DNA: Kovesi este o creație! Nu merită votul. Are o cunoaștere precară a instituțiilor de drept!

psnews.ro

Fosta șefă a Direcției Națională Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, este la un pas de a obține funcția de procuror-șef european, una dintre cele mai înalte funcții la nivel european.

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai, cea care ocupă în prezent prima poziție pe lista candidaților formațiunii politice la alegerile din 26 mai, invitată luni în studioul Puterea Știrilor, a oferit detalii din culisele de la Bruxelles referitoare la situația în care se află fosta șefă DNA.

Și doamna Kovesi este o creație, este mai degrabă o creație care arată un om politic decât un procuror. Un procuror, așa cum spunea procurorul francez, contracandidatul domniei sale, nu trebuie să fie agresiv, foarte vizibil. Trebuie să fie eficient și să aplice echilibrat și echidistant legea.

Doamna Kovesi s-a remarcat prin foarte multă publicitate, și-a dorit să fie pe prima pagină. Pare mai degrabă a se pregăti pentru o carieră politică decât pentru una profesională. Ea este, după părerea mea, opțiunea, în primul rând, a Germaniei. Este vizibil modul în care susține PPE. Am văzut că și colegii din PNL au făcut tot posibilul să meargă să voteze pentru doamna Kovesi cerșind în substituirea unor colegi strâini să poată avea și doamna Kovesi un vot. Profesional, votul nu îl merită. Am asistat la audieri. Doamna Kovesi este contradictorie și are și o cunoaștere precară a instituțiilor de drept(…) Doamna Kovesi mi s-a părut mai degrabă motivată politic și nu mi-aș dori ca această instituție să fie una pe care să o manipuleze oameni politici, indiferent din ce stat vor fi.

Doamna Kovesi are un vot în Parlament, dar asta nu îi obligă pe cei 3 negociatori din Consiliul să aibă aceeași poziție. Consiliul a avut o altă poziție. Va fi o negociere dificilă și sper să triumfe luciditatea”, a declarat Norica Nicolai la Puterea Știrilor

 

2 comentarii la “Norica Nicolai o distruge pe fosta șefă DNA: Kovesi este o creație! Nu merită votul. Are o cunoaștere precară a instituțiilor de drept!

  1. Desi poate parea subiectiva, doamna europarlamentar Norica Niculai are mare dreptate…decat Kovesi, mult mai nimerita in functia de procuror general pe Uniunea Europeana ar fi fost nepoata Noricai…cea care deja din adolescenta se pricepea sa voteze la patru maini in chiar Parlamentul Romaniei.

  2. D-na NORICA NICOLAI a aratat care este adevarul.ACEST ADEVAR TREBUIE RESPECTAT. PREA MULTA RAUTATE.IN ACTIVITATEA DNA.

    o CARATERIZARE A ACESTEI FUNCTII A FOST FACUTA DE PROCURORUL FRANCEZ , PREGATIT SI ECHILIBRAT,FELICITARI ,SPER SA AIBA SUCCES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *