Skip to content
Politică

Norica Nicolai, previziuni incomode pentru T. Toader și Tarom: Ar fi îngrozitor de jenant! EXCLUSIV

psnews.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat luni o declarație pentru PSnews.ro, în care a făcut o serie de previziuni incomode pentru Tudorel Toader (ministrul Justiției) și compania aeriană Tarom.

CITIȚI ȘI: Furtună la TAROM. Directorul a DEMISIONAT!

Discuția a început de la principalul breaking news al zilei – demisia lui Eugen Davidoiu din funcția de director general al operatorului aerian național. La rândul său, europarlamentarul a atras atenția că gestul lui Davidoiu este departe de a rezolva problemele de la Tarom și că este nevoie de „un proces de rentabilizare” a societății – concret, reducerea personalului de la departamentul Tehnic, Economic și Socio-Administrativ (TESA).

„Probabil că, dincolo de declarațiile domnului director (care dădea asigurări că managementul a fost unul corect), realitatea îl contrazice și cred că este o demisie binevenită, dar nu cred că lucrurile trebuie să se încheie aici. Cu alte cuvinte, Taromul nu trebuie să se mulțumească doar cu această demisie, pentru că problemele la Tarom rămân. Compania are foarte, foarte mari probleme (pierderi mari) și cred că este momentul – dacă dorim s-o păstrăm – să-ncepem să facem o analiză de eficiență a acestei companii. Demisia nu rezolvă absolut deloc esența problemei. Fiind o persoană care circulă foarte des aproape exclusiv cu Taromul (făcând naveta la Bruxelles), știu foarte bine ce probleme are această companie și ca atare cred că trebuie să înceapă clar un proces de rentabilizare a ei, de reducere a unor costuri inutile – mai ales unele de personal. Nu e normal să ai foarte puțini piloți, foarte puține avioane, dar personal TESA excesiv! a subliniat Nicolai.

Schimbând subiectul, am discutat cu președintele Consiliului Național al ALDE România despre situația ministrului Justiției, Tudorel Toader (protejatul lui Călin Popescu-Tăriceanu) – mai precis, despre promisiunea acestuia că va veni cât mai curând posibil cu rapoartele de audit de la PICCJ și DNA, în urma scandalurilor ce i-au vizat pe șefii acestor parchete: Augustin Lazăr, respectiv Laura Codruța Kovesi. La rândul ei, Norica Nicolai și-a exprimat speranța că aceste rapoarte se vor înscrie în demersurile României de a scăpa de sub monitorizarea MCV, în perspectiva anului 2019, când țara noastră va prelua președinția rotativă a Consiului Uniunii Europene.

„Eu aștept ca să fie niște rapoarte de evaluare foarte corecte ale eficienței celor două instituții. Nu fac niciun fel de speculații în legătură cu conținutul. Aștept, în schimb, cu foarte mare interes legile justiției și condiționalitățile pe care le avem în MCV, pentru că de modul în care ne vom îndeplini aceste condiționalități depinde și ridicarea MCV-ului, care pentru România e o prioritate. Ar fi îngrozitor de jenant pentru România ca în 2019 să preia președinția rotativă a Uniunii Europene și să fie o țară monitorizată pentru chestiuni care țin de statul de drept, a încheiat fostul procuror.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *