Skip to content
Politică

Norica Nicolai, previziuni pentru Congresul ALDE: pace sau capete sparte? EXCLUSIV

psnews.ro

Europarlamentarul Norica Nicolai a acordat joi o declarație pentru PSnews.ro, cu numai o zi înainte de Congresul Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) din România, un eveniment cu atât mai așteptat, cu cât presa a scris intens în ultimele luni despre atacurile dintre Daniel Constantin și Călin Popescu-Tăriceanu, secondați în acest război de către propriile lor echipe (PC, respectiv PLR).

Nicolai va participa vineri la Congres (eveniment programat să își încheie lucrările sâmbătă), având în vedere că,  după Statutul ALDE România, eurodeputații membri ai grupului ALDE din Parlamentul European sunt membri de drept în Delegația Permanentă a partidului condus de către Tăriceanu și Constantin.

Vicepreședintele grupului ALDE european a estimat că evenimentul va fi marcat de „o atmosferă care va dovedi că ALDE este un partid capabil să construiască o mișcare liberală puternică în România”.

Norica Nicolai s-a arătat sceptică în privința ipotezei potrivit căreia tensiunile Tăriceanu-Constantin ar putea exploda, adăugând: „Cei care au aderat la această formațiune liberală se presupune că au aderat din convingere, iar convingerea îi obligă pe liberali, printre altele, să fie eleganți și decenți”.

Cu toate acestea, Norica Nicolai a evitat să se pronunțe tranșant în legătură cu posibilitatea ca Daniel Constantin să fie părăsit chiar de către unii dintre propriii colegi PC-iști în favoarea facțiunii PLR-iste a lui Călin Popescu-Tăriceanu, dar a încercat să liniștească apele: „N-aș putea să vă spun lucrul ăsta, dar sunt absolut convinsă că nu vor fi problemele despre care se speculează public că ar putea să existe”.

Alt subiect discutat cu fostul procuror s-a referit la șansele României de a ieși de sub MCV până în 2019, an în care țara noastră va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene.

DETALII AICI: România – un deceniu sub cizma MCV-ului. Grindeanu se grăbește să-l elimine

„Absolut (că avem șanse – n.r.), mai ales că, în ultimul raport MCV, România este obligată să mai îndeplinească doar câteva… hai să le zicem «condiționalități» (deși ele nu se regăsesc în acordul inițial, dar sunt câteva legi absolut necesare) și sunt convinsă că acest mecanism poate fi ridicat până în 2019”, a opinat Nicolai.

Nu în ultimul rând, chestionată despre soarta lui Sebastian Ghiță, Norica Nicolai a dat de înțeles că mogulul de la România TV are toate șansele să își prelungească șederea în Serbia, de unde să continue tirul de dezvăluiri.

„Sunt absolut convinsă că, date fiind procedurile care trebuie urmate în momentul de față și faptul că este cercetat pentru săvârșirea unei fapte pe teritoriul Serbiei (ceea ce va crea un ascendent autorităților sârbe în a-și privilegia cercetarea și tragerea la răspunerea penală a domnului Ghiță în Serbia), venirea lui în România poate întârzia pe o perioadă nedefinită. Cu siguranță, din Serbia are libertatea să facă orice declarații dorește – mai ales că a anunțat că le va face, a încheiat Nicolai.

LOGO_ALDE_ nou Norica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *