Skip to content
Politică

Norica Nicolai, previziuni sceptice despre scena politică de după alegeri EXCLUSIV

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreşedinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a oferit, duminică, pentru PSnews.ro, o serie de previziuni sceptice despre scena politică, mai ales prin prisma alegerilor parlamentare.

În primul rând, europarlamentarul a estimat că fostul preşedinte Traian Băsescu va candida pentru un mandat de parlamentar. Chiar dacă a opinat că Băsescu nu se va schimba, Norica Nicolai şi-a exprimat speranţa că acesta ar putea face „nişte lucruri utile”.

CITIŢI ŞI: Băsescu ar putea zdruncina scena politică în alegerile parlamentare SURSE

„Cu siguranţă, Băsescu va candida şi, având în vedere că are şi cetăţenie moldovenească, poate accesa colegii din Republica Moldova şi cred că şi poate câştiga. În altă ordine de idei, nu cred că va acţiona diferit faţă de cei zece ani de mandat. Traian Băsescu este acelaşi şi va fi acelaşi cât va sta în viaţa publică. N-a ieşit niciodată din prim-planul vieţii politice, pentru că orice declaraţie pe care a făcut-o a fost promovată şi în permanenţă s-a comportat nu neapărat ca un fost preşedinte, ci ca un preşedinte în funcţie. Lui Traian Băsescu nu-i va ieşi niciodată această chestiune din cap. Dacă va deveni parlamentar, probabil că va fi un legislativ mult mai animat, mult mai conflictual. Oricum: are suficientă experienţă politică şi ar putea face nişte lucruri utile, cu condiţia să vrea să le facă”, ne-a spus Nicolai.

Pe de altă parte, Norica Nicolai a ţinut să o contrazică pe Gabriela Firea. Amintim că, sâmbătă seară, primarul Capitalei afirmase că Liviu Dragnea ar putea fi următorul premier, după scrutinul legislativ.

CITIŢI ŞI: Gabriela Firea rupe tăcerea privind NUMELE premierului PSD

„Cu atâtea dosare penale, mă cam îndoiesc că Liviu Dragnea ar putea fi o ipoteză plauzibilă, dar în politica românească orice este posibil. În momentul de faţă, chiar nu văd pe nimeni care să-şi asume o guvernare serioasă şi solidă, o altfel de guvernare decât cele din cei 26 de ani de până acum. Au mai fost şi guvernări în care s-au realizat nişte lucruri, dar lucrurile trebuie puse la punct de către cineva care are viziune şi capacitate politică s-o facă”, a punctat vicepreşedintele ALDE european.

Nu în ultimul rând, Norica Nicolai le-a dat o replică acelora care îl criticaseră pe preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru că ocolise coada de la permise auto.

CITIŢI ŞI: Tăriceanu, denunțat la DNA pentru tratament preferențial

„Dacă domnul Tăriceanu ar fi fost singura persoană din această ţară care ar fi făcut lucrul ăsta, am fi avut o reală problemă. Însă domnul Tăriceanu este şi preşedintele Senatului şi cred că, în această calitate, are o serie de beneficii, printre care poate fi considerat şi acesta – de a-şi urgenta rezolvarea chestiunilor administrative”, a declarat europarlamentarul pentru PSnews.ro.

Întrebată dacă ar putea izbucni un scandal asemănător cu cel al coloanelor de maşini din dosarele lui Gabriel Oprea şi Tiberiu Niţu, Norica Nicolai a răspuns: „Nu cred că este neapărat de aceeaşi amploare. Este un incident nefericit interpretat cumva excesiv”.

ALDE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *