PSnews

Ultima Oră

Norica Nicolai pune degetul pe rană. Menghina bugetară în care UE strânge România

psnews.ro

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai trage un semnal de alarmă referitor la revizuirea tratatelor cu Uniunea Europeană.

Norica Nicolai a fost invitată la emisiunea moderată de Radu Tudor de la Antena3 unde a clarificat tema predicțiilor bugetare ale României.

„Suntem în continuare într-o paradigmă care nu ne avantajează, ba dimpotrivă ne creează probleme. 3% este un deficit prevăzut din tratat. Guvernul dacă se încadrează în acest deficit nu se încalcă tratatul.

Problema noastră la viitoarea revizuire a tratatului este cu totul alta: mai menținem prin tratate un deficit de 3%? Dăm o șansă statelor care sunt în spatele celor foarte dezvoltate să-și găsească modalități economice prin care să-și reducă decalajele sau nu? Este un subiect care trebuie discutat.

Franța demult își depășește deficitul și nu e singura. Opțiunea economică este una foarte interesantă, nu este una statică. Să vedem în ce măsură o aliniere a salariilor la un anumit nivel de decență, poate să îmi asigure mie șansa unei dezvoltări durabile. „

LOGO_ALDE_ nou Norica

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi