Skip to content
Politică

Norica Nicolai, reacție categorică pe subiectul momentului: Uniunea Europeană nu e România! EXCLUSIV

Pe fondul protestelor violente desfășurate vineri, 10 august, în Piața Victoriei din Capitală, politologul Stelian Tănase a declarat într-un interviu recent acordat PSnews.ro, că Bruxelles-ul va anunța oficial, în cursul lunii septembrie, că România nu va mai prelua președinția Consiliului Uniunii Europene, cu atât mai mult cu cât Liviu Dragnea, Carmen Dan și Viorica Dăncilă se încăpățânează să își păstreze funcțiile și să se țină cu dinții de putere.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Scenariu EXPLOZIV: Bruxelles-ul NU va acorda României președinția Consiliului UE! Consecințele VIOLENȚELOR EXCLUSIV

În urma acestor declarații, redacția PSnews.ro l-a contactat pe europarlamentarul ALDE Norica Nicolai pentru a ne spune dacă, în opinia domniei sale, scenariul descris de către Stelian Tănase este posibil, spunându-ne că Uniunea Europeană nu își poate încălca propriile prevederi, iar declarațiile lui Stelian Tănase nu au niciun fundament real.

Nu știu care sunt motivele care îl mână pe dl. Stelian Tănase să facă astfel de declarații care nu au nicio legătură cu Tratatul. Această președinție este prevăzută în înțelegerile de Tratat și nu se poate sancționa o țară prin nepreluarea președinției. Ar fi fără precedent și oricum nu este susținută și posibilă prin prevederile Tratatului. Așa că este o declarație care îi aparține dlui. Tănase, nu mă interesează ce afinități politice are și ce jocuri face dl. Stelian Tănase și nu le comentez, dar chestiunea nu are niciun suport în realitate, în niciun scenariu. Sunt lucruri care se pot face și lucruri care nu se pot face și, totuși, Uniunea Europeană nu își permite să încalce Tratatul ei de organizare și funcționare, nu e România”, a declarat Norica Nicolai, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *