Skip to content
Politică

Norica Nicolai, reacție dură după anunțul lui Iohannis: Privilegiază formulele represive! EXCLUSIV

europunkt.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai – vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European – a acordat marți o declarrație pentru PSnews.ro, exprimându-și dezaprobarea față de anunțul lui Klaus Iohannis din ziua precedentă, conform căruia președintele nu o va revoca pe Codruța Kovesi de la conducerea DNA.

Concret: șefa Consiliului Național al ALDE România a susținut că „era previzibilă reacția președintelui”.

„Pentru mine, asta a fost o neplăcută infirmare a ceea ce am spus atunci când mi-am exprimat speranța că președintele nu e parte a statului profund, în afara normelor democratice. Asta e o confirmare a faptului că președintele mai degrabă privilegiază formulele represive dintr-un stat, decât drepturile și libertățile fundamentale ale cetățeanului”, a apreciat Nicolai.

În ceea ce privește implicațiile imediate ale refuzului prezidențial, Norica Nicolai a vorbit despre sesizarea Curții Constituționale a României (CCR) de către Guvern.

„Probabil Guvernul va reacționa, va ataca la Curtea Constituțională și vom avea o decizie – ceea ce este de dorit, pentru că trebuie să clarificăm odată care este de fapt viziunea constituțională despre acest atribut al președintelui care nu e prevăzut în Constituție, ci doar în lege”, a arătat fostul procuror.

Întrebată dacă gestul de luni seară al lui Klaus Iohannis riscă să-i dinamiteze șansele de realegere în 2019, Norica Nicolai a răspuns: „Cred că președintele și-a dinamitat de mult șansele de realegerre, prin ceea ce face în virtutea funcției pe care o deține în statul român”.

„Această reacție este o confirmare a faptului că este preocupat mai mult de represiune (împotriva evidențelor care au fost publice de data asta) și nu dorește să vadă decât ceea ce îi convine. Or, realitatea nu e întotdeauna convenabilă pentru cei care o văd”, a încheiat Norica Nicolai.

2 comentarii la “Norica Nicolai, reacție dură după anunțul lui Iohannis: Privilegiază formulele represive! EXCLUSIV

  1. Masculul asta impotent, mascat in femela, e una dintre cele mai abjecte scarbosenii din politichia romaneasca. In alte imprjurari politice, curate, nu ca mocirla romaneasca, imbecila ar fi fost executata demult, cu idiotul ei sef, Tracaceanu cu tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *