Skip to content
Politică

Norica Nicolai, revoltată de cazurile Dragomir și Negulescu. Cutremur la vârful DNA? EXCLUSIV

ziardecluj.ro

Eurodeputatul Norica Nicolai (vicepreședinte al grupului ALDE din Parlamentul European) a acordat miercuri o declarație pentru PSnews.ro, în care a vorbit despre dezvăluirile făcute de către Daniel Dragomir și Vlad Cosma (fiul fostului președinte al CJ Prahova Mircea Cosma).

Concret, europarlamentarul jurist a subliniat că este nevoie de anchete atât la nivelul SRI, cât și la cel al DNA.

În primul caz, trebuie să se stabilească dacă Serviciul Român de Informații într-adevăr a avut imixtiuni în rechizitoriile DNA (așa cum reclamă Dragomir), a subliniat Nicolai.

„Este nevoie rapid de o anchetă făcută de organe competente. Sigur: eu sunt de acord și cu o comisie de control al SRI, pentru că domnul Dragomir nu poate spune public niște chestiuni care au un nivel de secretizare, pentru că legea nu-i permită să facă acest lucru. Dar, după părerea mea, ar trebui să se sesizeze foarte rapid CSM-ul și să adauge la Inspecția Judiciară această chestiune care trebuie investigată. Pentru că, dacă rechizitoriile s-au făcut în altă parte decât la procurori, iar procurorii au devenit un fel de notari care legalizau rechizitoriile făcute de SRI (așa cum susține domnul Dragomir), asta este una dintre cele mai mari încălcări ale legii într-un stat de drept. Avem de a face cu o justiție paralelă, care nu este consacrată în instituțiile constituționale, a punctat fostul procuror.

În privința cazului din Prahova, amintim că fiul fostului șef de consiliu județean a arătat în instanță cum procurorul Mircea Negulescu „Portocală” i-a făcut avansuri Andreei Cosma, iar instanța de fond îi condamnase pe tată și pe fiu pe o probă inexistentă.

DETALII AICI: Noi isprăvi ale procurorului Portocală: avansuri către Andreea Cosma și mărturie explozivă

La rândul ei, Norica Nicolai a subliniat că „nimănui nu trebuie să-i fie îngrădită o candidatură”.

„Și această împrejurare dovedește foarte clar că, de fapt, multe dosare au fost făcute din rațiuni politice, pentru a îndepărta niște oameni de la candidatură – ceea ce, după părerea mea, este foarte grav. Nimănui nu trebuie să-i fie îngrădită o candidatură, dacă îndeplinește condițiile prevăzute de lege. În această situație, cred că și aici se impune rapid o anchetă. Dacă o persoană a fost condamnată pe probe care nu există, dar care au fost invocate într-un act de urmărire penală, și acest lucru este foarte-foarte grav”, a detaliat președintele Consiliului Național al ALDE România.

Chestionată dacă dezvăluirile lui Dragomir și Cosma sunt de natură să producă schimbări la vârful DNA, Norica Nicolai a replicat: „Nu știu dacă la vârful DNA, dar aceste dezvăluiri din ultimele zile sunt de natură să genereze o anchetă, și după această anchetă și raport de soluții, să genereze un comportament legislativ foarte clar al Parlamentului”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *