Skip to content
Europa

Norica Nicolai salută vizita Comisiei Europene la București: Un gest tradițional de diplomație politică!

psnews.ro

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucureşti, joi şi vineri, pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române. Jean Claude Junker va avea întâlniri şi declaraţii comune cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Viorica Dăncilă. De asemenea, Junker va avea întâlniri cu liderii Parlamentului, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Președinția Consiliului predată oficial la București. Junker, întalniri cu Iohannis, Dragnea și Tăriceanu

În acest context, redacția PSNews.ro a luat legătura miercuri cu Norica Nicolai, europarlamentar al grupului ALDE. Concret, întrebată ce semnificație are această vizită a oficialilor europeni în România, eurodeputata a subliniat că este un gest tradițional de diplomație politică în momentul în care un stat preia președinția rotativă a Consiliului UE.

„Este pur și simplu o tradiție pentru Comisia Europeană, pentru președinția Parlamentului European și a Consiliului când o țară preia președinția rotativă să se deplaseze în statul membru. Este un gest de diplomație politică. Cu siguranță și România și Comisia Europeană au același interes, de a fi o președinție reușită pentru că dosarele cu care ne confruntăm în momentul de față sunt foarte dificile, iar cel mai dificil este cel cu privire la Brexit, mai urmează și bugetele plus câteva proiecte legislative controversate în care negocierile vor fi și ele dificile”, a declarat europarlamentara.

Totodată, chestionată cum trebuie să abordeze politicienii români această întrunire cu oficialii europeni, Norica Nicolai a atras atenția că trebuie să fie găsită o formulă de construcție și soluții prin care să se ajungă la un compromis acceptabil de către toate statele membre ale Uniunii Europene.

„Cu siguranță trebuie găsite formule de construcție, să găsim împreună cele mai bune soluții în așa fel încât să ajungem la un compromis rezonabil care poate fi acceptat de toate statele membre‘, a conchis Norica Nicolai în exclusivitate pentru PSNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *